1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 30-03-2021

Hits: 359

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zeer vrij naar C. Buddingh'

Aangepast: 30-03-2021
Op een bankje van gevlochten wilgentenen, zachtjes beschenen door het fluwelen licht van de oranjerode avondzon, prevelt een oude boer in zichzelf: ‘…en dat is twee…’
Vanuit het niets verschijnt daar opeens een wonderschone jongeling, wiens golvende, zilverwitte haren tot ver over de ranke schouders zijn gedrapeerd.
‘Schrikt u niet,’ zeg de onverwachte bezoeker gemoedelijk, ‘ik kom namens uw vader.’
‘M’n vader…’ schampert de boer, ‘die heeft de pijp al jaren geleden aan Maarten gegeven.’
‘Neen, waarde man, onze almachtige vader. Hij ziet en begrijpt alles, bijvoorbeeld dat u gans de dag uw kloten telt, van zonsopgang tot zonsondergang.’
Nu kijkt de oude boer de engelachtige verschijning verbijsterd aan. Heel gelovig is hij nooit geweest, maar dit is toch opmerkelijk.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.04.21
Feedback:
Van het origineel kon je nog zeggen: ‘Hee, origineel!’ Misschien kon je er zelfs om lachen. En och, het had tenminste dit ene voordeel: lekker kort. Jij voegt met jouw versie niets extra’s toe behalve een paar letters. Tot slot hier een woord van troost- vrij naar dezelfde Buddingh’: ‘Als je nog nooit door Villerius bent neergesabeld, ben je pas echt niemand.’
Show more
 • Ewald Hagedorn 02.04.21
  Dank voor je reactie, Hans. Voor degenen die het origineel niet kennen:

  ZEER VRIJ NAAR HET CHINEES

  De zon komt op. De zon gaat onder.
  Langzaam telt de oude boer zijn kloten.
01.04.21
Feedback:
Mooi stukje Ewald.
Show more
 • Ewald Hagedorn 10.08.21
  Dank je wel, MC H. Een late reactie van mijn kant; kennelijk destijds over het hoofd gezien.
31.03.21
Feedback:
Mooi gedaan.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Op z'n Zwitsers
633
Lezen?
Sympathique stel
538
Lezen?
Haiku en senryu
530
Lezen?