Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 794

Zeemeeuw

Er was eens een heel slimme zeemeeuw. Hij was veel slimmer dan de andere, gewone zeemeeuwen, dat wist je meteen als je hem zag: hij dacht veel na. Hij was zich er van bewust dat hij een zeemeeuw was en daar was hij trots op. Hij hield veel rekening met zijn omgeving en probeerde ook altijd om goed na te denken vóórdat hij iets deed.

Op een dag zat hij weer op zijn favoriete paal, vlak bij de ingang van het Zuiderpark, en hij kreeg trek in iets te eten. Na een tijdje begon de trek al aardig op honger te lijken en hij probeerde, zoals gewoonlijk, extra goed na te denken wat hij nu zou gaan doen.

De andere meeuwen zagen zijn bedrukte gezicht en zeiden: "Ga je nou zitten wachten tot het eten naar je toe komt? Als je daar blijft zitten, krijg je niks!" Aan de ene kant vonden ze hem een sukkel, maar aan de andere kant keken ze toch wel een beetje tegen hem op. Omdat hij zo goed kon denken en om de dingen die hij dan soms zei. Bijvoorbeeld zoiets als "wij bestaan omdat we niet niet bestaan".

De meeuw keek verstoord op en zei kribbig: "Ja, wat moet ik dán doen?" "Nou: vliégen!" was het antwoord. "Hm," zei de meeuw, "Welke kant op dan?" Ja, dat wisten de andere meeuwen ook niet. "Bijvoorbeeld naar die kant!" zei de brutaalste en wees naar de kerktoren in de verte. "Ligt daar eten dan?" vroeg de meeuw. "Dat weet ik niet" antwoordde de brutaalste. "Dus dan moet ik die kant op vliegen terwijl ik niet weet of er eten ligt? Terwijl het eten misschien wel de andere kant op ligt, daar bij het voetbalveld?" Daar hadden de andere meeuwen niet van terug. Hier werd het niet gezelliger, dat wisten ze nu al. Ze vlogen op en gingen met zijn allen een flink stuk verderop zitten.

De volgende ochtend gingen ze nog even kijken bij de ingang van het park. Onderaan de paal lag de slimste meeuw, flauwgevallen van de honger. Je kan ook teveel nadenken, dachten de meeuwen en vlogen zomaar weer eens een kant op.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© JacG
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 368
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Zeemeeuw"

Geschreven door JacG. Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!