1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-03-2020

Hits: 514

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zaterdag

Aangepast: 12-05-2020

Het licht door het raam valt met stoffige dofheid op mijn huid.
Het computerscherm zou gereinigd moeten worden. Ik ben te moe.
 Mijn blote voeten doen pijn op vaalgroen linoleum. Eerder dansten ze.
Het spuitwater zonder bubbels spoelt dronken cellen uit mijn hoofd.
Zo voelt het, een etmaal wakker.

Wil ik niet waken over  niets of niemand deze nacht, blijf ik best wakker. Ik heb gelezen, dat wanneer je na een vastenperiode van zestien uur terug eet, je systeem 'heropstart'.
Ik ga te voet naar de winkel, los een eerste bierscheet wanneer een groepje mannen mij bijna passeert. Ze komen van het asielcentrum verderop.
Het stinkt hier, wil ik daarmee vertellen. België stinkt. Hoe je het ook draait of keert: dit is een kutland. Een land waar het stinkt. Vertrek voor het te laat is.
Voor je om negen uur 's morgens stinkt naar de alcohol en je je een pad baant naar een hypermarkt waar je 95% van het assortiment niet kan kopen op vaste basis; voordat je door hebt dat de vrouwen hier je afrekenen op je inkomen en voordat je merkt dat de mannen je zullen blijven afrekenen op je afkomst, hier in Vlaanderen. Trouwmarkt of arbeidsmarkt? Gesloten voor jou.  Ga weg.
Wanneer ik hen voorbij ben, maakt één van de mannen een opmerking. De andere mannen lachen.

De winkel is fijn verwarmd. Ik realiseer me dat ik van vermoeidheid vergeten ben mijn jas aan te doen en dat iemand bier gemorst heeft over mijn trui, afgelopen nacht.  Waarschijnlijk ikzelf. Ik wéét dus dat ik naar alcohol stink, die mevrouw van midden veertig met haar nette kleren en vintage ik-weet-niet-welk-merk tasje, hóéft mij daar dan ook niet op te wijzen met haar naar getrokken gezicht. Dikke reet.
Wat heb ik nodig? Monster light. Right. Ik wandel in een rechte lijn naar de juiste koelkast. Wat nog? Stokbrood en preparé. Geen probleem, ahnee!
De kutangst  waargenomen te worden als een alcoholieker elke keer iemand in mijn gezichtsveld verschijnt, neem ik er vandaag ook maar weer bij. Alsook het algehele gevoel van onbehagen.

Ik kies een kassa met een onaantrekkelijke kassierster.
Bij het aanschuiven valt mij de onnozelaar weer op. De dikke man voor de uitgang in een goedkoop pak met naar achteren gekamd haar. Hij houdt iedereen in het oog. Hij is de 'detective'. 'Heer en meester' over het pand.
Wanneer hij de andere kant opkijkt, graai ik een pakje kauwgom uit het rek voor me en steek het in mijn broekzak. Ik hoor te bewijzen dat dit systeem nergens op slaat. Dat het onjuist is. Bovendien wil ik compensatie voor het betalen van die nietsnut door middel van mijn aankopen. Smeerlappen.

De monster light bevalt me goed. Het brood met preparé ook. Ik eet mijn buik vol en ga voldaan op bed liggen.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Laat
716
Lezen?
David
683
Lezen?
Tuin
659
Lezen?