Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Poëzie
Inzendingen: 1052
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Zaterdag
© Jorre Vanbaelen op .
Aantal hits: 359

Het licht door het raam valt met stoffige dofheid op mijn huid.
Het computerscherm zou gereinigd moeten worden. Ik ben te moe.
 Mijn blote voeten doen pijn op vaalgroen linoleum. Eerder dansten ze.
Het spuitwater zonder bubbels spoelt dronken cellen uit mijn hoofd.
Zo voelt het, een etmaal wakker.

Wil ik niet waken over  niets of niemand deze nacht, blijf ik best wakker. Ik heb gelezen, dat wanneer je na een vastenperiode van zestien uur terug eet, je systeem 'heropstart'.
Ik ga te voet naar de winkel, los een eerste bierscheet wanneer een groepje mannen mij bijna passeert. Ze komen van het asielcentrum verderop.
Het stinkt hier, wil ik daarmee vertellen. België stinkt. Hoe je het ook draait of keert: dit is een kutland. Een land waar het stinkt. Vertrek voor het te laat is.
Voor je om negen uur 's morgens stinkt naar de alcohol en je je een pad baant naar een hypermarkt waar je 95% van het assortiment niet kan kopen op vaste basis; voordat je door hebt dat de vrouwen hier je afrekenen op je inkomen en voordat je merkt dat de mannen je zullen blijven afrekenen op je afkomst, hier in Vlaanderen. Trouwmarkt of arbeidsmarkt? Gesloten voor jou.  Ga weg.
Wanneer ik hen voorbij ben, maakt één van de mannen een opmerking. De andere mannen lachen.

De winkel is fijn verwarmd. Ik realiseer me dat ik van vermoeidheid vergeten ben mijn jas aan te doen en dat iemand bier gemorst heeft over mijn trui, afgelopen nacht.  Waarschijnlijk ikzelf. Ik wéét dus dat ik naar alcohol stink, die mevrouw van midden veertig met haar nette kleren en vintage ik-weet-niet-welk-merk tasje, hóéft mij daar dan ook niet op te wijzen met haar naar getrokken gezicht. Dikke reet.
Wat heb ik nodig? Monster light. Right. Ik wandel in een rechte lijn naar de juiste koelkast. Wat nog? Stokbrood en preparé. Geen probleem, ahnee!
De kutangst  waargenomen te worden als een alcoholieker elke keer iemand in mijn gezichtsveld verschijnt, neem ik er vandaag ook maar weer bij. Alsook het algehele gevoel van onbehagen.

Ik kies een kassa met een onaantrekkelijke kassierster.
Bij het aanschuiven valt mij de onnozelaar weer op. De dikke man voor de uitgang in een goedkoop pak met naar achteren gekamd haar. Hij houdt iedereen in het oog. Hij is de 'detective'. 'Heer en meester' over het pand.
Wanneer hij de andere kant opkijkt, graai ik een pakje kauwgom uit het rek voor me en steek het in mijn broekzak. Ik hoor te bewijzen dat dit systeem nergens op slaat. Dat het onjuist is. Bovendien wil ik compensatie voor het betalen van die nietsnut door middel van mijn aankopen. Smeerlappen.

De monster light bevalt me goed. Het brood met preparé ook. Ik eet mijn buik vol en ga voldaan op bed liggen.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Zaterdag"

Geschreven door Jorre Vanbaelen . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart