1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?

Publicatie op : 30-05-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?

561 Hits.

Uit waargebeurde verhalen.

“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?”

Lang geleden kwam mijn toenmalige vriendin Liesbeth bij ons thuis. Ze hing haar jas op aan de kapstok in de gang en mijn moeder vroeg wat ze wilde drinken. Toen we eenmaal op de bank zaten, snuffelde ze even in haar tasje en haalde er een foto uit. Terwijl mijn moeder de thee op tafel zette, zei ze tegen mij: “Weet je nog waar deze foto genomen is?” Op de foto zag ik een groepje scholieren op een studentenkamertje bij elkaar  staan, met mezelf pontificaal op de voorste rij. Behalve Liesbeth en mezelf herkende ik van de aanwezige personen er verder niet één. Mijn vriendin lachte wat geheimzinnig, terwijl ik andermaal, maar nu wat grondiger, de foto ging bestuderen. Wat me wel opviel waren de eigenaardige kleren die ik aan had. De bontgekleurde trui  was mij onbekend en geen witte broek, zoals ik die op de foto droeg, hing er bij mij in de klerenkast. “Ik zou het niet weten Liesbeth”. “Kijk nog eens wat nauwkeuriger”. Dat deed ik, maar ik moest andermaal haar het antwoord schuldig blijven. “Ben ik toen zo dronken geweest, dat ik er geen herinneringen meer aan heb?” Alleen in mijn diensttijd heb ik weleens een biertje teveel gehad. “Ik geef het op”. “Jij bent de jongen op de voorste rij helemaal niet” zei ze schaterlachend. Dit is een klassenfoto van mijn klas,  een halfjaar geleden en die jongen is een medestudent. Terwijl ze het theekopje leegdronk, observeerde ik die jongen op de foto nogmaals. Ik was het toch echt, met dat brilletje op, die lange blonde haren met daaronder dat knappe gezicht. Terwijl ik dit verhaaltje schrijf vraag ik me af: ”Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?”
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.01.21
Feedback:
Hahahahahahaha Jan, ach soms mag je jezelf ook een schouderklopje geven toch?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.01.21
Feedback:
Over de vierhonderd hits en niemand geef enig commentaar??? Dan doe ik het zelf maar. Geweldig stukje. Kan niet beter.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Billenkoek
551
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
545
Lezen?
De reuzenduizendpoot
521
Lezen?