Elle Hart

Woordkeuze

© Elle Hart op 26.07.2022.

Cor maakt de envelop open en slaakt een diepe zucht. Hij haat het om afhankelijk te zijn. Hopelijk kan zijn buurman Aad hem even helpen. ‘Bertus, even op het huis passen. Baasje is zo weer terug.’
Hij stopt de formulieren weer in de envelop en loopt naar de overkant van de straat.

‘Aad, sorry dat ik je stoor, maar mijn handen doen vandaag zo zeer. Zou jij misschien voor mij even een paar formulieren kunnen invullen?’
Aad weet dat hij reuma heeft en trekt een meelevend gezicht. ‘Wat naar voor je, Cor. Natuurlijk help ik je. Kom binnen, ik heb net koffie gezet.’
‘Ik wil graag wat voorzieningen bij de gemeente aanvragen,’ legt Cor uit. Hij haalt de formulieren uit de envelop en legt ze op tafel neer.’ Ach, wat stom Aad. Vergeet ik mijn bril. Kun jij misschien de vragen voor mij oplezen en dan mijn antwoorden opschrijven?’
‘Geen enkel probleem, Cor. Ik haal even de koffie en dan gaan we aan de slag.’

Ze nemen alles door en een kwartier later stopt Cor de formulieren weer in de envelop. ‘Enorm bedankt voor je hulp, Aad. Als ik een keer wat voor jou kan doen laat het mij dan alsjeblieft weten.’ Ze nemen hartelijk afscheid. Opgelucht stapt Cor weer zijn woning binnen alwaar hij enthousiast begroet wordt door Bertus. Het lijkt wel alsof hij uren is weg geweest. Cor moet altijd om die gekke Bertus lachen. Gelukkig heeft de gemeente een retourenvelop bij de aanvraagformulieren gedaan. Hij legt de envelop op het tafeltje in de hal. Vanavond gaat hij wel even langs de brievenbus als hij Bertus gaat uitlaten. Als hij met zijn borreltje op de bank zit overvalt hem plotsklaps een gevoel van droefheid. Wat zou hij graag goed kunnen lezen en schrijven.
Hij weet alleen niet hoe hij het moet aanpakken en kan het nog wel op zijn leeftijd?

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 243
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Jeanette Boogmans: Uit je kruin!

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.