SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Wondbehandeling

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
De intacte huid werkt als barrière tegen indringende bacteriën en virussen. Onder andere snijwonden, steek-, schaaf-, bijt- en crushwonden kunnen zorgen voor een port d'entrée van ziektekiemen. Wanneer een wond niet goed gereinigd wordt kan een ontsteking ontstaan.
De opperhuid kan dichtgroeien en maskeren dat het onderhuidse weefsel geïnfecteerd is. Via een incisie kan het lichaam de bacteriën proberen kwijt te raken. Medicamenteuze behandeling kan nodig zijn.
Oudzeer vanuit de geest kan op een zelfde manier voor 'figuurlijke infecties' zorgen. Omdat het leed vanuit het verleden niet geaccepteerd en verwerkt is kan het in het heden tot pijnlijke situaties en gevaarlijke conflicten leiden.
Rouwen werkt als wondreiniging, maar dan voor de geest. Elizabeth Kübler-Ross was een autoriteit op gebied van verlies en rouw. Zij heeft vijf verschillende fases van rouw beschreven. Pas wanneer men zich blijvend in de fase van acceptatie bevindt mag 'de opperhuid' zich sluiten en heeft men oudzeer verwerkt.
 
De pijn die achter oudzeer schuil gaat
Onzichtbaar achter een maskerend gelaat
Voorkom chirusgisch ingrijpen
Laat de pijn toch langzaam wegsijpelen
Zoek de weg naar rouw en verdriet
Zodat een ieder weer een toekomst ziet

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
31.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Toch minder een verhaal Louisa en meer een blog?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.