1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 29-03-2021

Hits: 175

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Wondbehandeling

Aangepast: 26-04-2021
De intacte huid werkt als barrière tegen indringende bacteriën en virussen. Onder andere snijwonden, steek-, schaaf-, bijt- en crushwonden kunnen zorgen voor een port d'entrée van ziektekiemen. Wanneer een wond niet goed gereinigd wordt kan een ontsteking ontstaan.
De opperhuid kan dichtgroeien en maskeren dat het onderhuidse weefsel geïnfecteerd is. Via een incisie kan het lichaam de bacteriën proberen kwijt te raken. Medicamenteuze behandeling kan nodig zijn.
Oudzeer vanuit de geest kan op een zelfde manier voor 'figuurlijke infecties' zorgen. Omdat het leed vanuit het verleden niet geaccepteerd en verwerkt is kan het in het heden tot pijnlijke situaties en gevaarlijke conflicten leiden.
Rouwen werkt als wondreiniging, maar dan voor de geest. Elizabeth Kübler-Ross was een autoriteit op gebied van verlies en rouw. Zij heeft vijf verschillende fases van rouw beschreven. Pas wanneer men zich blijvend in de fase van acceptatie bevindt mag 'de opperhuid' zich sluiten en heeft men oudzeer verwerkt.
 
De pijn die achter oudzeer schuil gaat
Onzichtbaar achter een maskerend gelaat
Voorkom chirusgisch ingrijpen
Laat de pijn toch langzaam wegsijpelen
Zoek de weg naar rouw en verdriet
Zodat een ieder weer een toekomst ziet
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

31.03.21
Feedback:
Toch minder een verhaal Louisa en meer een blog?
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Voorbereidingsmanagement
481
Lezen?
55 woordenverhaal
Life hammer?
467
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
447
Lezen?