Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 7610 niet laden

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Wolf/geitje The day after

Publicatie: 27.05.2022 | Erik van der Velden

‘Maar hoe voel je je nu?’

De dobbelstenen springen tingelend over het ganzenbord terwijl haar nieuwsgierige blik zich nestelt in de ogen van het geitje.
‘Tja, het was traumatisch. Die wolf was echt grimmig. Hij heeft ooit geprobeerd ons huisje op te blazen met dynamiet toen hij merkte dat het met normaal blazen niet lukte...’ Het geitje zet haar pion zeven stapjes naar voren. ‘Veilig,’ zucht ze.
‘Verschrikkelijk zeg. Wat een béést… Waar was jouw pappa eigenlijk toen het gebeurde?’
‘De zondebok zit een straf uit van duizend en één nachten. Die knuppel van een molenaar…’ - de tranen schieten het geitje in de ogen - ‘…was van plan om Assepoester op haar muil te slaan. Mijn pa heeft daar toen een stokje voor gestoken. Letterlijk.’

De grote klok slaat dertien zware dreunen.
‘Je bent nog steeds flink van slag. Hoe kwam je op het idee om je in de klok te verstoppen?’
‘Alle andere verstopplekken waren bezet door mijn zusjes. Het was dus daarin of kebab.’ Met een trillend pootje wijst het geitje naar de gietijzeren pot boven het haardvuur.
‘Wil je de wolf nog spreken in de rechtszaal?’ vraagt de therapeute haar met de grootste voorzichtigheid. Het geitje ramt haar pion na negen stapjes in de put. Haar ogen branden vurig als een draak.
‘Zeg liever hoe speltherapie me gaat helpen zodat ik niet de godganse wolvenroedel uitroei, Jeanine. Hoe krijg ik mijn lang en gelukkig leven weer op de rails?’

‘Rustig maar, geitje. Het is maar een sprookje!’

WAARDERING

HITS:

112

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
02.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk bedacht en leuk geschreven. ;-)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Graag gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.