1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-01-2021

Hits: 262

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Wisselende stemmingen

Aangepast: 06-01-2021
Vera komt thuis uit haar werk: 
Ik ga het mijn man niet vertellen dat mijn hart zojuist werd gevierendeeld. Ineengekropen, als een verstoten foetus, stort zij zich op haar bed neer.
Ik voel me niet alleen afgewezen, een geprouveerde jas van eigenwaarde heb ik als vanzelfsprekend aangetrokken, evenals mijn ezelsoren en ben in de hoek gaan staan. 
Het is toch bespottelijk, onacceptabel en walgelijk dat ik me zo in de hoek heb laten zetten. Ik heb niet met haar geknikkerd! Ze moet mij respecteren om wie ik ben. Ik bén. Ik bén…
Ik ben een nietsnut en het zal ook nooit veranderen. Dat ze mij als voetveeg behandelde is logisch omdat ik het over mijzelf afroep. Je krijgt wat je verdient, immers. Oh, hoe kom ik ooit uit deze ellende?
Ik maak haar af! Sterker nog, ik maak iedereen af! Haar echtgenoot Paul wil naast haar op bed komen zitten. Op dat moment vliegt Vera op van haar bed en kijkt hem met grote dreigende ogen aan. ‘Kom niet in mijn buurt want ik ga slaan!’
Slaan? Bij deze gedachte lijkt zij in één klap haar rust terug te hebben gevonden. Dreigde je nu met het slaan van jouw éigen geliefde? Hij wilde je alleen maar troosten. Je lijkt wel niet goed snik! Je bent onberekenbaar, sadistisch en in-en-in-slecht.'
‘Oh, Paul, sorry. Het spijt me van deze vertoning. Je bent vast boos op me. Ben je boos op me? Ga je alsjeblieft niet bij me weg Paul. Ik hou van je. Oh, Paul. Ik ga steeds meer op mijn vader lijken. Al zijn slechte kanten en gedragingen heb ik overgenomen! Ik ben zo schaamteloos ontspoord en ben bovendien een gevaar voor iedereen op deze wereld. Ik weet het niet meer, lieverd. Ik blijf maar in een cirkeltje van emoties ronddraaien. Ik kom geen steek verder. De enige manier om daar ooit uit te komen is als álles definitief stopt. Voor altijd!’
Ah, daar hebben we mevrouwtje Suï Sandaal ook. Ze wil er weer mee stoppen hoor. Lekker makkelijk.
Plotseling is Vera er klaar mee. Genoeg nu! Ze pakt pen en papier en begint wat steekwoorden op papier te zetten. Wat is er nu féitelijk gebeurd net? Waarom vloog ik zo ontzettend uit de bocht? Ik raakte uit het lood omdat mijn collega op het werk twee keer aangaf dat ik later even terug moest komen met mijn vraag. Ze had het druk.
Echt waar, was dat álles...?
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.01.21
Feedback:
Ik vind het heel knap beschreven Louisa, voor de tekst krijg je van mij 5 sterrren.
Gedachten moet je alleen zonder aanhalingstekens schrijven. Het zou misschien ook iets duidelijker zijn als je na een gedachte een nieuwe regel zou beginnen, maar daar ben ik niet zeker van.
Show more
03.01.21
Feedback:
leuk verhaal ik geef vijf sterren want je hebt er hard aan gewerkt en dat vind ik mooi
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Voorbereidingsmanagement
486
Lezen?
55 woordenverhaal
Life hammer?
471
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
454
Lezen?