Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

160 Hits

Publicatie op:
Winnaar
 
Ewout is opgetogen. Hij heeft zojuist gehoord dat zijn verhaal “het meisje met de roos” uit honderden inzendingen als beste is gekozen.
Vijfhonderd euro prijzengeld komt binnenkort zijn kant op. Hij vindt dat hij wel een biertje verdiend heeft ook al is het nog vroeg op de dag. Net als hij de schuimkraag van zijn glas wil happen, gaat de bel. Met zijn glas in zijn hand spoedt hij zich naar de deur.
 
Zijn nichtje Corinne stapt naar binnen. ‘Ik wil je graag feliciteren met je overwinning, Ewout. Wel een beetje jammer dat je mijn verhaal “de jongen met de roos” gekopieerd hebt. Nu begrijp ik waarom je zo overdreven enthousiast reageerde toen ik het verhaal op mijn verjaardag aan je voorlas.’ Ewout kijkt ongemakkelijk weg. Hij neemt snel een gulzige slok van zijn biertje.‘ Het kan zijn dat ik misschien onbewust wat elementen uit jouw verhaal gebruikt heb.’
‘Onbewust?’antwoordt Corinne. ‘Het is letterlijk zin voor zin mijn verhaal. Alleen de titel heb je veranderd. Klaarblijkelijk beschik je over een fotografisch geheugen.’
 
Ze brengt zijn gezicht dicht bij dat van hem. ‘Ik houd het kort. Jij geeft mij die vijfhonderd euro en omdat je mijn neef bent ben ik bereid mijn ego te parkeren om jou een afgang te besparen. Is dat duidelijk?’
Hij kijkt als een geslagen hond. Als ze naar buiten loopt draait ze zich nog even om.
‘En nog even wat, Ewout. Ik beschik over iets waar jij alleen maar van kan dromen. Weet je wat dat is?’
‘Talent,’ fluistert hij zacht.
‘Nee, zakkenwasser. Integriteit.’ Woest loopt ze weg.
 
Zijn euforische stemming is als sneeuw voor de zon verdwenen. Al vanouds wordt hij weer omhuld door een loodzware, zwarte deken.
Zijn biertje is inmiddels doodgeslagen.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Winnaar"

© Cory Craft
07.04.21
Feedback:
Krachtig verhaal!
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.04.21
Feedback:
Mooie les over integriteit
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.04.21
Feedback:
Mooi verhaal.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
06.04.21
Feedback:
Mooi verhaal en goed beschreven.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel