1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Winnaar

Publicatie op: 06-04-21

Cory Craft

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Winnaar

240 Hits.
 
Ewout is opgetogen. Hij heeft zojuist gehoord dat zijn verhaal “het meisje met de roos” uit honderden inzendingen als beste is gekozen.
Vijfhonderd euro prijzengeld komt binnenkort zijn kant op. Hij vindt dat hij wel een biertje verdiend heeft ook al is het nog vroeg op de dag. Net als hij de schuimkraag van zijn glas wil happen, gaat de bel. Met zijn glas in zijn hand spoedt hij zich naar de deur.
 
Zijn nichtje Corinne stapt naar binnen. ‘Ik wil je graag feliciteren met je overwinning, Ewout. Wel een beetje jammer dat je mijn verhaal “de jongen met de roos” gekopieerd hebt. Nu begrijp ik waarom je zo overdreven enthousiast reageerde toen ik het verhaal op mijn verjaardag aan je voorlas.’ Ewout kijkt ongemakkelijk weg. Hij neemt snel een gulzige slok van zijn biertje.‘ Het kan zijn dat ik misschien onbewust wat elementen uit jouw verhaal gebruikt heb.’
‘Onbewust?’antwoordt Corinne. ‘Het is letterlijk zin voor zin mijn verhaal. Alleen de titel heb je veranderd. Klaarblijkelijk beschik je over een fotografisch geheugen.’
 
Ze brengt zijn gezicht dicht bij dat van hem. ‘Ik houd het kort. Jij geeft mij die vijfhonderd euro en omdat je mijn neef bent ben ik bereid mijn ego te parkeren om jou een afgang te besparen. Is dat duidelijk?’
Hij kijkt als een geslagen hond. Als ze naar buiten loopt draait ze zich nog even om.
‘En nog even wat, Ewout. Ik beschik over iets waar jij alleen maar van kan dromen. Weet je wat dat is?’
‘Talent,’ fluistert hij zacht.
‘Nee, zakkenwasser. Integriteit.’ Woest loopt ze weg.
 
Zijn euforische stemming is als sneeuw voor de zon verdwenen. Al vanouds wordt hij weer omhuld door een loodzware, zwarte deken.
Zijn biertje is inmiddels doodgeslagen.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.04.21
Feedback:
Krachtig verhaal!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.04.21
Feedback:
Mooie les over integriteit
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.04.21
Feedback:
Mooi verhaal.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Apenliefde
473
Lezen?
55 woordenverhaal
Girls just wanna have fun
315
Lezen?
55 woordenverhaal
Inspiratie lek
290
Lezen?