Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

207 Hits

Publicatie op:
Wedergeboorte
Buurman belt aan, ik doe open. ‘Hallo’, zegt hij en staat er wat ongemakkelijk bij. ‘Ik wil je even vertellen dat Paula en ik gaan scheiden.’ Die zag ik niet aankomen, dus ik vraag: ‘Wil je even binnenkomen, Chris?’
Bij de koffie vertelt hij hoe verdrietig hij is, dat hij geen idee had dat dit speelde, dat zij weg wil, dat dit al zijn tweede huwelijk is. Zijn zus had opgemerkt: ‘Dus ik krijg mijn gezellige broer weer terug?’ Tja … Hij ziet er slecht uit, zie ik nu. Bleek met donkere kringen onder zijn ogen. Ik bedenk hoe mijn man en ik hem zagen veranderen in een soort trekpop. De touwtjes waren in haar handen. Alles werd door haar bepaald: hoelang zij op visite bleven, wanneer hij kookbeurt had, dat hij nodig de buitenboel eens moest verven. Regelmatig hoorde ik haar orders, als wij bij mooi weer in de tuin zaten. Zij mocht luid bellen in de tuin, zijn jazzmuziek werd niet getolereerd. Zodra zij haar mond opende, sprong hij al in de houding. Maar op dit soort wijsheden zit hij nu niet te wachten, dus ik knik begripvol en schenk nog een kop koffie in.
Een paar weken later, op een ongekend zonnige dag, ben ik in de tuin aan het werk. Ineens klinkt het geluid van de saxofoon. Een jazzy melodie zweeft door de lucht, ik word er helemaal vrolijk van. Ik kijk door een kier van de schutting en zie Chris zitten: tijdschrift in de hand, pilsje erbij. Zijn voet beweegt op de maat van de muziek. Dit heb ik lang niet gehoord. Ik roep: ‘Wat een leuke muziek, Chris!’ Geschrokken komt hij overeind, vraagt of ik er last van heb en wil de volumeknop al lager draaien. ‘Integendeel’, zeg ik, ‘ik word er juist blij van!’ Tevreden laat hij zich weer zakken in zijn stoel, neemt een slok en laat zijn voet weer dansen. Die Chris … het komt wel goed met hem!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wedergeboorte"

© Elka Le Mair
14.10.20
Feedback:
IK ben je gaan opzoeken buiten Schrijverspunt. Je schrijft bijzonder, bijzonder goed. "Boekenwurm" is een pareltje! Meer van dat!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 04.11.20
  Hé, dit lees ik nu pas. Ik voel me vereerd. Mij opgezocht ... Ik doe mijn best, maar kan niets beloven! ;)
  • Elka Le Mair 04.11.20
   Overigens, als je de 'Boekenwurm' leuk vindt: ik heb hier een kindergedicht gepost 'Het Woud der Spinnen', wat niet gelezen is of niet gewaardeerd en ik ben stiekem best benieuwd of iemand het leuk zou kunnen vinden.
10.10.20
Feedback:
Goed geschreven en ik herken het verhaal.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.10.20
Feedback:
Goed geschreven Elka, het komt met jou ook wel goed als schrijfster :)
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: