Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Wandelen

Wandelen

'Gaan we?'
Achter me wordt de deur dicht gedaan. Buiten is het nog volop licht. Het is een beetje bewolkt en de wind waait in onze gezichten.
'Laten we vertrekken.'
Voetstappen op de stenen tegels beginnen te klinken. Eerst langs saaie bakstenen huizen, waar we een weg oversteken. Een paar auto's, en we lopen verder. Vooral veel steen, met om de paar meter toch een boom, langs de stoep. Wel zijn de bomen kaal, maar gelukkig - ik weet het zeker - worden ze morgen groen.

Voor mijn moeder is dit uur haar wekelijkse momentje, om te klagen, om alle tegenslagen te delen. Ik zeg dat ze beter tegen een muur kan klagen. Ik luister wel, maar goed advies geef ik niet. Zij heeft toch meer ervaring in het leven? Toch meer dan ik? Ik heb mijn eigen problemen, ook in de liefde, ook zakelijk en ook in vriendschappen. Ik denk liever aan sprookjes als ik buiten wandel, terwijl geruis van de wind de stem van mijn moeder dempt. Af en toe pik ik wel iets op, en knik ik, zodat ze tenminste niet het gevoel heeft dat ze tegen een muur praat.

Eindelijk bereiken we een mooiere plaats van de stad, waar geen huizen, maar bomen, gras en water de overhand hebben. Nog een helling, dan zijn we op het dijkje aan het wandelen. Langs het water gras. En een bruine stronk. Verderop zweeft een klein huisje op het gras tegen de waterrand, net een ruïne. We lopen er vandoor, over een lichtgrijs fietspaadje die over deze dijk gaat. Vogels klinken luid vanuit de bomen die meebewegen met de wind. Zo doen de grauw gele planten, rietstengels, aan het water. Vogels klinken mooi, allemaal verschillend, iedere uniek. Soms geloof ik dat er een mens schuilt in die vogel, iemand die ik liefheb, die uit nieuwsgierigheid komt gluren. De wind waait ons de weg over de brug naar de andere kant, waar een weggetje langs woonboten ons naar de dichte huizen brengt.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 33
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…