Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 562
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Wandelen

| Eduard Brand

'Gaan we?'
Achter me wordt de deur dicht gedaan. Buiten is het nog volop licht. Het is een beetje bewolkt en de wind waait in onze gezichten.
'Laten we vertrekken.'
Voetstappen op de stenen tegels beginnen te klinken. Eerst langs saaie bakstenen huizen, waar we een weg oversteken. Een paar auto's, en we lopen verder. Vooral veel steen, met om de paar meter toch een boom, langs de stoep. Wel zijn de bomen kaal, maar gelukkig - ik weet het zeker - worden ze morgen groen.

Voor mijn moeder is dit uur haar wekelijkse momentje, om te klagen, om alle tegenslagen te delen. Ik zeg dat ze beter tegen een muur kan klagen. Ik luister wel, maar goed advies geef ik niet. Zij heeft toch meer ervaring in het leven? Toch meer dan ik? Ik heb mijn eigen problemen, ook in de liefde, ook zakelijk en ook in vriendschappen. Ik denk liever aan sprookjes als ik buiten wandel, terwijl geruis van de wind de stem van mijn moeder dempt. Af en toe pik ik wel iets op, en knik ik, zodat ze tenminste niet het gevoel heeft dat ze tegen een muur praat.

Eindelijk bereiken we een mooiere plaats van de stad, waar geen huizen, maar bomen, gras en water de overhand hebben. Nog een helling, dan zijn we op het dijkje aan het wandelen. Langs het water gras. En een bruine stronk. Verderop zweeft een klein huisje op het gras tegen de waterrand, net een ruïne. We lopen er vandoor, over een lichtgrijs fietspaadje die over deze dijk gaat. Vogels klinken luid vanuit de bomen die meebewegen met de wind. Zo doen de grauw gele planten, rietstengels, aan het water. Vogels klinken mooi, allemaal verschillend, iedere uniek. Soms geloof ik dat er een mens schuilt in die vogel, iemand die ik liefheb, die uit nieuwsgierigheid komt gluren. De wind waait ons de weg over de brug naar de andere kant, waar een weggetje langs woonboten ons naar de dichte huizen brengt.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 127

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Telefoon-analyse

Geschreven door Marie 76. Geplaatst in Kort verhaal.
"Het zou voor mij gemakkelijker zijn om over mijn gevoelens te praten als hij mij eens contacteert. Hij heeft nog altijd niets van zich laten horen!” Mijn vriendin zuchtte...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Meneer Geurtsen

05, mrt, 2020 Harry Boerkamp

I truly wish he killed me

24, apr, 2020 H.o.p.e. Schrijft
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!