• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

waar ik woon

Publicatie: 01 oktober 2020
Verloren in de tijd liep ik door de buurt waar ik opgegroeid ben.
De plek waar we gewoon buiten konden spelen is nu een stenen wijk
Een verzameling huizen waar welgesteld gewoond wordt.   
De armoede is er niet meer, het groen ook niet
De ontdekkingsreis, mijn zoektocht naar het leven begon hier.
Waar ik ooit een vlot bouwde, die natuurlijk zonk, met een vergrootglas papier verbrandde, een radslag maakte op het veldje is nu alleen maar steen.
Nu, 60 jaar later woon ik in de aangrenzende buurt. Een wijk die op de landelijke lijst van probleemgebieden zijn plaats verworven heeft.
Een achterstandswijk, waar vroeger door leegstand veel mensen van het kamp een huis kregen. Dan waren er nog de mensen uit Indonesië. Verbannen, geen Indonesiërs maar Indische mensen omdat ze een Europese voorouder hadden.  Ze kregen een flatje.
Aangevuld met Amsterdammers, die geen nagel hadden om hun reet te krabben.
Een buurt waar de rest van de goegemeente met afgrijzen naar keek.
Daar stond mijn school. De vriendinnetjes uit deze buurt, kwamen bij mij, naar hun huis ging moeizaam.
Hier draait het om familieverbanden, werk, het aanzien van je huis.
Het oude buurthuis heeft zijn beste tijd gehad. De vele honden worden weer groter, de kinderen  over-opgevoed.
Hier protesteer je niet tegen onleefbaarheid.
Als je de armoede overleefd hebt,  de zakken gevuld na hard werken, dan ga je gewoon verder.
Het  lijkt te gaan veranderen. De woningbouwvereniging verkocht een aantal huizen, er komen wat meer buitenstaanders in. Het park waar ooit de vuilnisbelt stond, nu een prachtige plek
Het is hier aangenaam wonen.
WAARDERING

HITS

293

Artikel aangepast: 01-10-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
01.10.20
Feedback:
Mooi beschreven Irene.
Show more