Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Inzendingen: 1052
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Voor mij blijf jij altijd onvoorwaardelijk jezelf
© Izzy van der Horst op .
Aantal hits: 509

‘…vijfenveertig, zesenveertig, zevenenveertig, achten.. Nee! Mis!’

De bal valt langs je voet op de grond. Het is niet erg. Voor mij en mijn vrienden ben je al lang de kampioen hooghouden. Ik ben ongeveer tien jaar oud. Mijn vrienden komen graag bij ons thuis. We voetballen en bouwen de mooiste hutten. En soms maken we vlotten om op de sloten te varen.

Jij helpt altijd mee, samen met de vader van Roy. Gehuld in je trainingsbroek en je sportschoenen. En soms, als het heel erg mooi weer is,  zelfs met een biertje in je hand. Zo kennen we je.

Het is lang geleden. Inmiddels zijn we allemaal al volwassen geworden en uitgevlogen.

Ik ben nu tweeëndertig. Af en toe ga ik met je winkelen in de stad. Nog een beetje onzeker loop je naast me. Aan je voeten draag je elegante laarzen met een kleine hak. De skinny jeans staat je fantastisch. Een getailleerde, lange zwarte jas houdt je warm. Je lange haren vallen los over je schouders.

Soms zien we de mensen wel kijken, maar dat kan ons niets schelen. Ik haak mijn arm in die van jou en druk me even dicht tegen je aan.

‘Zullen we zo ergens koffie drinken, mam?’ vraag ik. Er verschijnt een glimlach op je gezicht en je knikt. Het voelt al zo vertrouwd.

Ik kan me al bijna niet meer voorstellen dat ik je ooit ‘pap’ genoemd heb.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Voor mij blijf jij altijd onvoorwaardelijk jezelf"

Geschreven door Izzy van der Horst . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart