Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Voor mij blijf jij altijd onvoorwaardelijk jezelf

| Izzy van der Horst

‘…vijfenveertig, zesenveertig, zevenenveertig, achten.. Nee! Mis!’

De bal valt langs je voet op de grond. Het is niet erg. Voor mij en mijn vrienden ben je al lang de kampioen hooghouden. Ik ben ongeveer tien jaar oud. Mijn vrienden komen graag bij ons thuis. We voetballen en bouwen de mooiste hutten. En soms maken we vlotten om op de sloten te varen.

Jij helpt altijd mee, samen met de vader van Roy. Gehuld in je trainingsbroek en je sportschoenen. En soms, als het heel erg mooi weer is,  zelfs met een biertje in je hand. Zo kennen we je.

Het is lang geleden. Inmiddels zijn we allemaal al volwassen geworden en uitgevlogen.

Ik ben nu tweeëndertig. Af en toe ga ik met je winkelen in de stad. Nog een beetje onzeker loop je naast me. Aan je voeten draag je elegante laarzen met een kleine hak. De skinny jeans staat je fantastisch. Een getailleerde, lange zwarte jas houdt je warm. Je lange haren vallen los over je schouders.

Soms zien we de mensen wel kijken, maar dat kan ons niets schelen. Ik haak mijn arm in die van jou en druk me even dicht tegen je aan.

‘Zullen we zo ergens koffie drinken, mam?’ vraag ik. Er verschijnt een glimlach op je gezicht en je knikt. Het voelt al zo vertrouwd.

Ik kan me al bijna niet meer voorstellen dat ik je ooit ‘pap’ genoemd heb.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 321

(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# SterkW.A. Luijendijk 04-07-2019 17:08
Een plottwist zoals ik hem graag lees: dat je terug moet lezen om te kijken of je iets gemist hebt en schamend moet constateren dat de beperking van je eigen brein de schuldige is..
Antwoorden
# RE: SterkIzzy van der Horst 07-07-2019 22:01
Dankjewel, Arie!
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Lieve moeder

Geschreven door An De Bock. Geplaatst in Kort verhaal.
Mijn lieve moeder, jij hebt zo veel nagelaten. Het zijn niet alleen je levenslessen, wijsheden of tradities, het is veel meer dan dat. Nog steeds denk ik terug aan die dag ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!