1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 01-01-2021

Hits: 339

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Volendam, Café De Hemel

Aangepast: 01-01-2021

Aan de Dijk vertrekt een solide boot met buitenlandse toeristen naar Marken.
Een stalletje verkoopt haring die te lang van tevoren is schoongemaakt. Een toerist denkt dat het visje in het IJsselmeer heeft gezwommen. De verkochte gerookte paling kan ook uit Harderwijk afkomstig zijn.
Groene houten huisjes achter de Dijk met Anno… vertellen het leed van vrouwen die hoopten dat hun mannen toch nog terug zouden keren van zee.

Café De Hemel vertelt met een gedenkteken recenter leed. In de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 wenst iedereen elkaar gelukkig nieuwjaar. Kurkdroge kersttakken vatten vlam. Veertien mensen komen om het leven en nog veel meer zijn vanbinnen en vanbuiten voor het leven verminkt.
Je wilt niet kijken, maar je ziet het.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.01.21
Feedback:
Mooi geschreven. Ik zag onlangs een programma over 20 jaar later, gesprekken met vriendinnen die het hadden overleefd. Heftig.
Show more
04.01.21
Feedback:
Mijn man zat in de Wirwar, de bar eronder. Heeft iemand die ernstig verbrand was geholpen. Kan nog steeds niet echt oud en nieuw vieren. Mooi, Han.
Show more
03.01.21
Feedback:
Ja, dat was inderdaad een verschrikkelijke gebeurtenis waar Nederland va slag van was aan het begin van een nieuw jaar. Al die kinderen/jongeren, de paniek, de angst, en die arme vader en dochter die het café beheerden en tegelijk slachtoffer werden van een stom ongeluk. En dat in een kleine, besloten gemeenschap als Volendam. Alweer 10 jaar geleden...

Mooi en gevoelig omschreven zonder al te veel open te leggen, als je begrijpt wat ik bedoel.
Show more
 • Han Maas 03.01.21
  Dank je, Edith. En ik begrijp zeker wat je bedoelt. Overigens is het alweer 20 jaar geleden.
  • Edith M.L.A. Inspiratiewater 04.01.21
   Och ja, ik ben een beetje in de war. Nooit een rekenwonder geweest en zal het nooit worden ook.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
838
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
809
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
756
Lezen?