Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Voetbalteleurstelling

'Juist!' Met een goed geplaatst steekballetje tussen twee verdedigers door is het Van Pelsie gelukt de laatste man voorbij te lopen. Met nog zo'n dertig meter totaan de doellijn ziet hij dat de keeper te ver uit zijn doel staat.
' Godverredomme, lopen nou!' Met de souplesse van een tuinslak met overgewicht staat Henk op van zijn kruk zodat hij van nóg dichterbij het beeldscherm in zich op kan nemen. Hij is in staat het vaasje Grolsch dat hij van zijn beste maat Theo in zijn hand gedrukt kreeg door de spanning en opwinding met zijn handen te breken.
Tineke, de echtgenote van Henk staat achter de bar en weet dat dit het beslissende moment is. Het verder verloop van deze zondagmiddag (lees: 'ik ben der verdomme helemaal klaar mee, ik gaat m'n nest in' of 'wijffie, doe jij voor die gasten nog een portie van die pittige gehak-balletjes van laatst,') hangt af van de komende vijf seconden.
 
Op het moment dat Van Pelsie op het punt staat de bal met een sierlijke boog richting de touwen te duwen klinkt een afgrijselijk snerpend geluid.
'Wat? Verdomme nee. Wat doet die zwart gestreepte prullenbak nou? Theo, dit ken niet. Wat? Buiten spel? Nee! Nee joh, schele achterlijke krotenkoker! Is die vent helemaal gek geworden ofzo? Mijn blinde buurvrouw van achtentachtig ken daar nog beter gaan staan. Jeuuuzus zeg. Die gozer heb zeker z'n bril op de wc achter gelaten!'
 
Het bruin café van Henk en Tineke en schud op zijn grondvesten. De ruim dertig man in de kroeg moeten verbouwereerd toekijken hoe dé spits van hún cluppie in de laatste minuut van de wedstrijd ernstig benadeeld wordt en daardoor drie kostbare punten moet meegeven aan de aartsrivaal uit Amsterdam.
'Hoe kennen ze nou zo'n schele kaketoe inzetten bij de wedstrijd van het jaar!' De anders op de achtergrond aanwezige Theo pakt een stapel bierviltjes van de bar en smijt deze naast hem neer op de grond, drukt zijn shaggie uit op het plakje citroen dat in de asbak naast hem ligt en staat op van zijn barkruk.
'Kijk dat stelletje rolmopsen allemaal staan juichen dan.' Bram, kersverse vader van een tweeling die hij voor het eerst alleen bij zijn vrouw achtergelaten heeft omdat hij wel zin had in een verzetje, maakt wilde wegwuivende bewegingen met zijn beide armen waarmee hij per ongeluk de kerstversiering van de tafel afveegt.
'Gotver, dat ken er ook nog wel bij. Sorry Tien.'
Op televisie worden ondertussen de beelden getoond van het overvolle uitvak van de tegenstander waar twintigduizend uitgelaten fans feestvieren ten koste van de pijnlijke onjuiste beslissing van het arbitraire trio.
 
Wanneer, na enkele minuten de grootste golf aan emoties zich langzaam lijkt terug te trekken en een ieder in het bruin café op zijn eigen manier de schade van de explosie mag gaan opnemen wordt nog steeds met ongeloof naar het op tv getoonde scorebord gekeken.
'We hadden ze moeten pakken dit jaar Henkie.' Met twee flinke kloppen op de schouder van de kroegbaas verlaten de eerste teleurgestelde stamgasten het café. Henk, nog steeds zichtbaar aangeslagen gooit twee asbakken leeg die op de nabijgelegen tafels staan.
'Tien, sluit de boel maar af, pak je spullen; we gaan naar huis. Ik ben der helemaal klaar mee, ik ga m'n nest in!'
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
30.10.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooie weergave van cafévoetbal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig