Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

218 Hits

Publicatie op:
Vleken 2
Waarschuwing: eerder toegekende sterren bieden geen garantie voor het leesgenot van dit verhaal, maar mocht u zich enorm vervelen lees dan vooral eerst het verhaal ‘Vleken’)
 
Verslaggever Joris Kalf van AT5 blikt vol zelfvertrouwen in de camera. De witte pianotoetsen in zijn mond kunnen gemakkelijk als zonnepanelen dienen en de hele studio van energie voorzien.
‘Dan gaan we nu live over naar het dierenpaleis van Koos Klem. De man die claimt de Vleken ontdekt te hebben en een fortuin wist te vergaren met de verkoop van zijn eigen Vlekenshampoo.
 
‘Minoes, kun je mij horen?’ Joris heeft het gevoel dat hij met dubbele tong spreekt. Echt lekker voelen zijn nieuwe tanden nog niet aan. Hij had ook nooit naar Dave Roelvink moeten luisteren. Een stralende Minoes verschijnt in beeld. Het is haar eerste presentatieklus en ze voelt kriebels in haar buik. Op aanraden van haar beste vriendin Katja heeft ze haar lippen net even wat voller laten maken en Botox en Filler laten injecteren om de boel wat op te frissen. Haar fronsrimpel is gelukkig volledig verdwenen. Een nadeel is dat haar vriend Jack voortdurend vraagt waarom zij zo verbaasd kijkt.
 
‘Joris, ik sta hier naast de heer Klem. De man bij wie het allemaal begon. Mag ik Koos zeggen?’ ‘Liever niet,’ antwoordt Koos.
Voor de deur van het dierenpaleis hebben zich tientallen mensen verzameld. Wat opvalt, is dat niemand meer haar heeft. De sfeer is grimmig.
 
’Koos, hartelijk dank dat ik je mag interviewen. Wanneer zag je voor het eerst de Vleken in het Vondelpark?’
Koos kijkt haar wat glazig aan. Minoes bedenkt ondertussen dat ze beter geen string onder haar nieuwe broekpak had kunnen aantrekken.
‘Ik heb nog nooit van mijn leven een Vleek in het Vondelpark gezien,‘ antwoordt Koos. Hij kroop hier gewoon in de winkel uit een pak BooBoo Animal Crunchies. Recht onder mijn neus.
 
Er maakt zich een man uit de menigte los. Hij kijkt Koos indringend aan. Zijn schedel glimt dusdanig dat Minoes haar spekgladde voorhoofd erin weerkaatst ziet.
‘Kent u mij nog?’, vraag de man aan Koos. Hij wacht het antwoord niet af. ‘Bent u soms vergeten dat ik het ben die de Vleek in het Vondelpark heeft ontdekt.’
 
Minoes grijpt in. ‘Joris, het lijkt erop dat deze zaak een nieuwe wending neemt. Deze meneer claimt als eerste de Vleek te hebben ontdekt. ‘Wat is uw naam, meneer? ‘
 
Ik negeer de Barbiepop. Mijn schedel begint van ellende te jeuken. ‘Wat heb jij in die shampoo gedaan, vuile hufter. Kijk eens goed om je heen. Zie jij nog mensen met haar?’
 
Koos herpakt zich. ‘Oh, nou zie ik het. U bent die idioot die sigaren wilde kopen voor dieren. Nou, dan weet je het wel. Kwam vervolgens met een bullshit verhaal over Vleken in het Vondelpark. Volledig van het padje af. Iedere idioot weet dat Vleken alleen maar binnenshuis voorkomen. Ze kunnen niet tegen de buitenlucht. ‘
 
Minoes voelt dat ze de regie kwijtraakt. ‘Koos, hoe zit het met die Vlekenshampoo?’
‘Gewoon een afgekeurde partij babyshampoo uit Bulgarije. Misschien niet netjes, maar baby’s hebben toch bijna geen haar; dus valt het ook niet echt op als ze wat kwijtraken.
 
‘Misdadig,’‘roept een kale vrouw.
‘ Je hebt toch verdomme geen last meer van Vleken,’ schreeuwt Koos. ‘Wat zit je nou te zeiken.’ Hij pakt Minoes beet. ‘Het is toch zo Minoes, dankzij mij heeft niemand meer last van die kutvleken.’
Minoes trekt zijn arm los en geeft hem een zet. Koos valt en zijn toupet schuift van zijn hoofd.
 
‘It’s a wrap’. De regisseur klapt tevreden in zijn handen. Frank Lammers die Koos Klem speelt zoekt in zijn Jumbotas naar een pakje sigaretten.
 
Elle kijkt het met lede ogen aan. Ze had zich de verfilming van haar verhaal ‘Vleken’ heel anders voorgesteld.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vleken 2"

12.11.20
Feedback:
Net als 'Vleken' lekker absurd en toch consistent, heerlijk!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig