1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 17-10-2020

Hits: 357

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vleken 2

Aangepast: 18-10-2020
Waarschuwing: eerder toegekende sterren bieden geen garantie voor het leesgenot van dit verhaal, maar mocht u zich enorm vervelen lees dan vooral eerst het verhaal ‘Vleken’)
 
Verslaggever Joris Kalf van AT5 blikt vol zelfvertrouwen in de camera. De witte pianotoetsen in zijn mond kunnen gemakkelijk als zonnepanelen dienen en de hele studio van energie voorzien.
‘Dan gaan we nu live over naar het dierenpaleis van Koos Klem. De man die claimt de Vleken ontdekt te hebben en een fortuin wist te vergaren met de verkoop van zijn eigen Vlekenshampoo.
 
‘Minoes, kun je mij horen?’ Joris heeft het gevoel dat hij met dubbele tong spreekt. Echt lekker voelen zijn nieuwe tanden nog niet aan. Hij had ook nooit naar Dave Roelvink moeten luisteren. Een stralende Minoes verschijnt in beeld. Het is haar eerste presentatieklus en ze voelt kriebels in haar buik. Op aanraden van haar beste vriendin Katja heeft ze haar lippen net even wat voller laten maken en Botox en Filler laten injecteren om de boel wat op te frissen. Haar fronsrimpel is gelukkig volledig verdwenen. Een nadeel is dat haar vriend Jack voortdurend vraagt waarom zij zo verbaasd kijkt.
 
‘Joris, ik sta hier naast de heer Klem. De man bij wie het allemaal begon. Mag ik Koos zeggen?’ ‘Liever niet,’ antwoordt Koos.
Voor de deur van het dierenpaleis hebben zich tientallen mensen verzameld. Wat opvalt, is dat niemand meer haar heeft. De sfeer is grimmig.
 
’Koos, hartelijk dank dat ik je mag interviewen. Wanneer zag je voor het eerst de Vleken in het Vondelpark?’
Koos kijkt haar wat glazig aan. Minoes bedenkt ondertussen dat ze beter geen string onder haar nieuwe broekpak had kunnen aantrekken.
‘Ik heb nog nooit van mijn leven een Vleek in het Vondelpark gezien,‘ antwoordt Koos. Hij kroop hier gewoon in de winkel uit een pak BooBoo Animal Crunchies. Recht onder mijn neus.
 
Er maakt zich een man uit de menigte los. Hij kijkt Koos indringend aan. Zijn schedel glimt dusdanig dat Minoes haar spekgladde voorhoofd erin weerkaatst ziet.
‘Kent u mij nog?’, vraag de man aan Koos. Hij wacht het antwoord niet af. ‘Bent u soms vergeten dat ik het ben die de Vleek in het Vondelpark heeft ontdekt.’
 
Minoes grijpt in. ‘Joris, het lijkt erop dat deze zaak een nieuwe wending neemt. Deze meneer claimt als eerste de Vleek te hebben ontdekt. ‘Wat is uw naam, meneer? ‘
 
Ik negeer de Barbiepop. Mijn schedel begint van ellende te jeuken. ‘Wat heb jij in die shampoo gedaan, vuile hufter. Kijk eens goed om je heen. Zie jij nog mensen met haar?’
 
Koos herpakt zich. ‘Oh, nou zie ik het. U bent die idioot die sigaren wilde kopen voor dieren. Nou, dan weet je het wel. Kwam vervolgens met een bullshit verhaal over Vleken in het Vondelpark. Volledig van het padje af. Iedere idioot weet dat Vleken alleen maar binnenshuis voorkomen. Ze kunnen niet tegen de buitenlucht. ‘
 
Minoes voelt dat ze de regie kwijtraakt. ‘Koos, hoe zit het met die Vlekenshampoo?’
‘Gewoon een afgekeurde partij babyshampoo uit Bulgarije. Misschien niet netjes, maar baby’s hebben toch bijna geen haar; dus valt het ook niet echt op als ze wat kwijtraken.
 
‘Misdadig,’‘roept een kale vrouw.
‘ Je hebt toch verdomme geen last meer van Vleken,’ schreeuwt Koos. ‘Wat zit je nou te zeiken.’ Hij pakt Minoes beet. ‘Het is toch zo Minoes, dankzij mij heeft niemand meer last van die kutvleken.’
Minoes trekt zijn arm los en geeft hem een zet. Koos valt en zijn toupet schuift van zijn hoofd.
 
‘It’s a wrap’. De regisseur klapt tevreden in zijn handen. Frank Lammers die Koos Klem speelt zoekt in zijn Jumbotas naar een pakje sigaretten.
 
Elle kijkt het met lede ogen aan. Ze had zich de verfilming van haar verhaal ‘Vleken’ heel anders voorgesteld.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.09.21
Feedback:
---
Show more
12.11.20
Feedback:
Net als 'Vleken' lekker absurd en toch consistent, heerlijk!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Leeshonger
411
Lezen?
Vleken
394
Lezen?
55 woordenverhaal
Lubberlellen
386
Lezen?