Voor schrijvers, door schrijvers
980 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

249 Hits

Publicatie op:
Vleken
Op de gevel prijkt een bord met het opschrift: Dierenspeciaalzaak Koos Klem. Van een kluif tot een sigaar. Wat een hond of een kat met een sigaar moet is een trend die mij is ontgaan. Van een ordelijke opstelling in de winkel is geen sprake. Het is een teringzooi in Koos zijn dierenpaleis.
 
‘Waar kan ik u mee van dienst zijn?’ ‘Ik zoek een middel dat vleken verdrijft.’ ‘Vleken?’
‘Ja, iets tegen vleken graag,’ antwoord ik.
‘Bedoelt u misschien teken?’ ‘Een vleek is een kruising tussen een vlo en een teek. Het betreft hier een nieuw species en is recentelijk door mij ontdekt in het Vondelpark.’ Koos frummelt wat aan een blaadje dat op de toonbank ligt. Ik ga er tenminste van uit dat de man die deze vragen stelt Koos Klem is van het dierenparadijs.
‘Is er een speciale reden dat u deze vleken wil verdrijven?’
‘Nee, niet speciaal. Het is alleen niet handig dat vleken haren uittrekken.’ ‘Uw eigen haren?’ Informeert Koos belangstellend.
 
Ik besluit even van onderwerp te veranderen. ‘Hoe zit het met die sigaren voor honden en katten? Niet dat ik een hond of kat heb, maar het is misschien wel leuk om aan iemand cadeau te geven.’ Koos zijn mond vertrekt. Het lijkt een soort grimas. Vervolgens stoot hij een geluid uit dat nog het meest aan een hinnikend paard doet denken. ‘U bent mij er eentje. Ik heb nog nooit een dier een sigaar zien roken.’ ‘Chimpansees roken,’ pareer ik hem.
‘Dat kan zijn, maar normaal is het niet.’ Ik begin mijn geduld te verliezen.
‘Waarom staat er dan op uw gevel dat in deze winkel sigaren voor dieren worden verkocht?’
‘Puur toeval,’ antwoordt Koos.
‘Ik kan u overigens wel een mooie aanbieding doen. Zojuist
geleverd en omdat u het bent kan ik er een voor de prijs van twee geven.’
‘Bedoelt u niet twee voor de prijs van een?’
Koos slaakt een diepe zucht. ‘U moet het niet mooier maken dan het is. Deze vlekenshampoo is erg scherp geprijsd en momenteel zeer gewild.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vleken"

12.09.20
Feedback:
Haha, echt geweldig! :) Knap hoor!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig