1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 12-09-2020

Hits: 395

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vleken

Aangepast: 12-09-2020
Op de gevel prijkt een bord met het opschrift: Dierenspeciaalzaak Koos Klem. Van een kluif tot een sigaar. Wat een hond of een kat met een sigaar moet is een trend die mij is ontgaan. Van een ordelijke opstelling in de winkel is geen sprake. Het is een teringzooi in Koos zijn dierenpaleis.
 
‘Waar kan ik u mee van dienst zijn?’ ‘Ik zoek een middel dat vleken verdrijft.’ ‘Vleken?’
‘Ja, iets tegen vleken graag,’ antwoord ik.
‘Bedoelt u misschien teken?’ ‘Een vleek is een kruising tussen een vlo en een teek. Het betreft hier een nieuw species en is recentelijk door mij ontdekt in het Vondelpark.’ Koos frummelt wat aan een blaadje dat op de toonbank ligt. Ik ga er tenminste van uit dat de man die deze vragen stelt Koos Klem is van het dierenparadijs.
‘Is er een speciale reden dat u deze vleken wil verdrijven?’
‘Nee, niet speciaal. Het is alleen niet handig dat vleken haren uittrekken.’ ‘Uw eigen haren?’ Informeert Koos belangstellend.
 
Ik besluit even van onderwerp te veranderen. ‘Hoe zit het met die sigaren voor honden en katten? Niet dat ik een hond of kat heb, maar het is misschien wel leuk om aan iemand cadeau te geven.’ Koos zijn mond vertrekt. Het lijkt een soort grimas. Vervolgens stoot hij een geluid uit dat nog het meest aan een hinnikend paard doet denken. ‘U bent mij er eentje. Ik heb nog nooit een dier een sigaar zien roken.’ ‘Chimpansees roken,’ pareer ik hem.
‘Dat kan zijn, maar normaal is het niet.’ Ik begin mijn geduld te verliezen.
‘Waarom staat er dan op uw gevel dat in deze winkel sigaren voor dieren worden verkocht?’
‘Puur toeval,’ antwoordt Koos.
‘Ik kan u overigens wel een mooie aanbieding doen. Zojuist
geleverd en omdat u het bent kan ik er een voor de prijs van twee geven.’
‘Bedoelt u niet twee voor de prijs van een?’
Koos slaakt een diepe zucht. ‘U moet het niet mooier maken dan het is. Deze vlekenshampoo is erg scherp geprijsd en momenteel zeer gewild.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.09.20
Feedback:
Haha, echt geweldig! :) Knap hoor!
Show more
12.09.20
Feedback:
schitterend. Hardop gelachen
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Leeshonger
411
Lezen?
55 woordenverhaal
Lubberlellen
386
Lezen?
55 woordenverhaal
Eureka
383
Lezen?