SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vijftig tinten blauw

Publicatie: | Erik van der Velden

'Weet je zeker dat die massagestaaf op de klopboormachine kan?’

Suzan kijkt angstig naar haar kersverse vriend Johan. Daar staat hij: een ware Lancelot, stoer in zijn te krappe tanga met het gereedschap uitdagend in de aanslag. Even haalt hij de trekker over om het ingesmeerde ding te laten testdraaien. Klodders massageolie spatten kletsend tegen de portretfoto van haar moeder. Zijn broekje kan wat zijn fantasie erbij teweegbrengt niet langer huisvesten. 
‘Black en Deckerrr, da’s pas lekkerrr,’ zingt hij frivool en stormt met een strijdkreet op zijn vriendin af. Hij glijdt uit over wat gemorste olie en komt met zijn gebit tegen de bedstang tot stilstand. Hoogseizoen voor de tandenfee. Suzan richt zich van schrik op, maar vergeet dat haar beide polsen met handboeien vastzitten. Ze krijst het uit als haar schouders haast uit de kom schieten.

De klopboormachine danst ondertussen de merengue over het vinyl van de slaapkamervloer en knalt tegen de wankele schemerlamp aan. Deze krijgt precies de hoeveelheid beweging om te doen waar wankele schemerlampen goed in zijn.
‘Kijk uit!’ schreeuwt ze terwijl de lamp op ramkoers ligt voor Johans achterhoofd. Geschrokken draait hij zich om om te zien welk gevaar er dreigt. De lamp slaat met een klap zijn licht uit. Suzan probeert uit alle macht haar geboeide handen en voeten los te krijgen. Met haar vingertoppen reikt ze naar Johans mobiele telefoon. ‘Hoe werkt dat ding?’ Gefrustreerd begint ze lukraak toetsen in te drukken. ‘Suzan? Ben jij dat?’ vraagt haar schoonmoeder op de videochat …

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Erik, dit is met stip het meest gênante verhaal sinds tijden. Goed neergezet en hartelijk gelachen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Erik, dit is met stip het meest gênante verhaal sinds tijden. Goed neergezet en hartelijk gelachen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.