Erik van der Velden

Vijftig tinten blauw

© Erik van der Velden op 23.01.2022.

'Weet je zeker dat die massagestaaf op de klopboormachine kan?’

Suzan kijkt angstig naar haar kersverse vriend Johan. Daar staat hij: een ware Lancelot, stoer in zijn te krappe tanga met het gereedschap uitdagend in de aanslag. Even haalt hij de trekker over om het ingesmeerde ding te laten testdraaien. Klodders massageolie spatten kletsend tegen de portretfoto van haar moeder. Zijn broekje kan wat zijn fantasie erbij teweegbrengt niet langer huisvesten. 
‘Black en Deckerrr, da’s pas lekkerrr,’ zingt hij frivool en stormt met een strijdkreet op zijn vriendin af. Hij glijdt uit over wat gemorste olie en komt met zijn gebit tegen de bedstang tot stilstand. Hoogseizoen voor de tandenfee. Suzan richt zich van schrik op, maar vergeet dat haar beide polsen met handboeien vastzitten. Ze krijst het uit als haar schouders haast uit de kom schieten.

De klopboormachine danst ondertussen de merengue over het vinyl van de slaapkamervloer en knalt tegen de wankele schemerlamp aan. Deze krijgt precies de hoeveelheid beweging om te doen waar wankele schemerlampen goed in zijn.
‘Kijk uit!’ schreeuwt ze terwijl de lamp op ramkoers ligt voor Johans achterhoofd. Geschrokken draait hij zich om om te zien welk gevaar er dreigt. De lamp slaat met een klap zijn licht uit. Suzan probeert uit alle macht haar geboeide handen en voeten los te krijgen. Met haar vingertoppen reikt ze naar Johans mobiele telefoon. ‘Hoe werkt dat ding?’ Gefrustreerd begint ze lukraak toetsen in te drukken. ‘Suzan? Ben jij dat?’ vraagt haar schoonmoeder op de videochat …

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  24.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Erik, dit is met stip het meest gênante verhaal sinds tijden. Goed neergezet en hartelijk gelachen.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  24.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Erik, dit is met stip het meest gênante verhaal sinds tijden. Goed neergezet en hartelijk gelachen.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 611
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Lizzie van den Ham: De stagiair

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.