Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 650

De gifmengster

Het was het jaar 1638 in chateau Brians, Charlotte  moniere  werkte als hulp in de huishouding bij Monsieur Amerong. Deze jonkheer was van koninklijke bloede en zijn landgoed was het verzamelpunt voor aan lagere wal geraakte adel. Die zich een stuk in de kraag zopen en zich te buiten gingen aan schranspartijen en handtastelijkheden. Charlotte was meer dan eens onzedelijk betast maar hield het hoofd koel, daar zij beschikte over een uiterst geheim wapen, te weten: de edele kunst der magie. Van heidene en ver werd zij geraadpleegd, in geboortebeperking, echtelijketwisten en andersoortige zaken die om haar  directe interventie vroegen. In de volksmond stond zij bekend als “ de gifmengster”,  maar zij was een witte heks en deze bijnaam 

deed afbreuk aan haar kwaliteiten als Herbalist. Zelfs de koningin had haar geraadpleegd toen Lodewijk zijn erectiel orgaan niet naar behoren functioneerde. Charlotte had de kwade vloek bezworen met een geheime tinctuur, haar van hogerhand ingefluisterd.

Op de feesten van monsieur Amerong echter was zij genoodzaakt, over te gaan op drastische maatregelen en haar geheime tinctuur aan de drank toe te voegen. 

Wij schrijven het jaar 1638: het voltallige gezelschap zou de ochtend nooit meer zien aanbreken.

Charlotte haalde het beste paard van stal en op een drafje begaf zij zich naar het hof van de koning. De koningin ontving haar met open armen en haar aandeel in de voortijdige hemelbestorming van het illustere gezelschap zou nooit worden bekendgemaakt.

Dit artikel delen?
Auteur: ©Asko De vries robles
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 225
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "De gifmengster"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!