Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 558
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De gifmengster

| Asko De vries robles

Het was het jaar 1638 in chateau Brians, Charlotte  moniere  werkte als hulp in de huishouding bij Monsieur Amerong. Deze jonkheer was van koninklijke bloede en zijn landgoed was het verzamelpunt voor aan lagere wal geraakte adel. Die zich een stuk in de kraag zopen en zich te buiten gingen aan schranspartijen en handtastelijkheden. Charlotte was meer dan eens onzedelijk betast maar hield het hoofd koel, daar zij beschikte over een uiterst geheim wapen, te weten: de edele kunst der magie. Van heidene en ver werd zij geraadpleegd, in geboortebeperking, echtelijketwisten en andersoortige zaken die om haar  directe interventie vroegen. In de volksmond stond zij bekend als “ de gifmengster”,  maar zij was een witte heks en deze bijnaam 

deed afbreuk aan haar kwaliteiten als Herbalist. Zelfs de koningin had haar geraadpleegd toen Lodewijk zijn erectiel orgaan niet naar behoren functioneerde. Charlotte had de kwade vloek bezworen met een geheime tinctuur, haar van hogerhand ingefluisterd.

Op de feesten van monsieur Amerong echter was zij genoodzaakt, over te gaan op drastische maatregelen en haar geheime tinctuur aan de drank toe te voegen. 

Wij schrijven het jaar 1638: het voltallige gezelschap zou de ochtend nooit meer zien aanbreken.

Charlotte haalde het beste paard van stal en op een drafje begaf zij zich naar het hof van de koning. De koningin ontving haar met open armen en haar aandeel in de voortijdige hemelbestorming van het illustere gezelschap zou nooit worden bekendgemaakt.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 102

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Vakantiepret

Geschreven door Eelco Visser. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
De vrouw van het vakantiepark kan het niet laten om haar nieuwsgierigheid te bevredigen. Al doet ze voorkomen dat ze de vraag in opdracht van haar baas stelt moet ze van ha...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Meneer Geurtsen

05, mrt, 2020 Harry Boerkamp

I truly wish he killed me

24, apr, 2020 H.o.p.e. Schrijft
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!