SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Verwarring

Publicatie: | Ronnie de Vries

Walther PPK, .380 kaliber semiautomatisch handvuurwapen. Snel uit te wisselen magazijn met ruimte voor zes kogels. Met zijn 580 gram is het een licht, compact en makkelijk te dragen pistool. Al honderd jaar in productie en met meer dan vijf miljoen exemplaren met recht een stijl-icoon te noemen. En ik heb hem te plakken…

Vanochtend twijfelde ik nog; zal ik hem meenemen of niet. Als ze je er mee betrappen, dan ben je alles kwijt... Maar ik wou het, als de kans zich zou voordoen zal ik hem grijpen, vandaag kon de grote dag zijn.
Bij het ontbijt was ik nog ontspannen. Kleine kans dat m'n ouders in de tas zouden kijken. Ik vraag me wel eens af of het ze zich überhaupt iets kan schelen wat ik uitspook. Ouderavonden, toneelstukken, kerst-voorstellingen, voetbalwedstrijden, nooit waren ze aanwezig. Altijd te druk met hun werk, hun carrières.
Verder kom ik niets tekort hoor. Groot huis, mijn eigen kamer vol elektronica en gadgets. Daar werken we voor, zodat je alles hebt wat je hartje begeert. Tja...

Eenmaal op school aangekomen kreeg ik meteen weer die bekende, misselijk lege gevoel in mijn buik toen ik de lange gang doorliep. Alsof je dwars door een vochtige jungle loopt. Roofdieren staan klaar om je aan te vallen, om je vervolgens aan de aasgieren over te laten.
Ik ben een eenling, een jongen zonder vrienden. Nooit gehad ook. Misschien maakt mij dat een makkelijk doelwit, het hert dat mank loopt. Er is altijd wel iemand die me laat struikelen, tegen de kluisjes aandrukt of mijn tas door de gang gooit. Mijn tas; angst bekruipt me, wat als er vandaag iemand met mijn tas gaat gooien?

Op een draf liep ik door de gang, op weg naar mijn kluisje. Ik voelde me opgejaagd, nog meer dan anders. Misschien was het toch geen goed idee. Het eerste deel van de gang was ik zo door. Ogen op de grond gericht en beide handen in de zakken, hopend dat ik niet op zou vallen en het ging goed.
Iets over de helft was het over, iemand stak zijn voet uit om me te laten struikelen. Als in een film die vertraagd werd afgespeeld zag ik het gebeuren, in slow motion stapte ik erover heen. Trots keek ik achterom, zo makkelijk ging het nog nooit.
Drie stappen verder liep ik tegen iemand op en was de film weer op normale snelheid. Het was een forse jongen die mij met twee armen de andere kant van de gang op duwde. Gelukkig stond er niemand en met een doffe klap kwam ik tegen een paar lege kluisjes tot stilstand.
Mijn angst maakte plaats voor woede, wat een eikels allemaal. De eerstvolgende gaat eraan, dacht ik. Maar gelukkig, zonder verdere obstakels kwam ik bij mijn kluisje aan en stopte mijn tas erin. Ik besloot om te zien wat de dag zou brengen, misschien was het niet nodig. Maar vanbinnen wist ik het wel, er hoeft maar iets te gebeuren of.

Al tijdens het eerste uur was het mis. Ik zit vaak naar buiten te kijken, te dromen. En eerlijk is eerlijk, dan krijg ik ook niets mee van de les. Maar vandaag was anders, Ik lette goed op maar begreep de som gewoon niet.
"Hoezo snap je het niet, wat valt er niet te snappen?" Snauwde de leraar tegen mij.
"Ik begrijp het gewoon niet."
"Begrijp je het gewoon niet!? Dan moet je eens een keer gaan opletten als ik iets vertel!" Het leek inmiddels meer en meer op schreeuwen.
"Sorry meneer, maar ik snap de som echt niet."
Die leraar flipte helemaal, liep rood aan en stuurde mij het lokaal uit. Wat een klootzak is dat zeg, wat denk die vent wel om zo tegen mij uit te vallen. Ik voelde me ontzettend boos, maar toen ik mijn boeken dicht sloeg dacht ik aan mijn tas die in het kluisje lag en werd ik kalm vanbinnen. Toen ik de klas uitliep keek ik de leraar aan en lachte ik naar hem. Dat maakte hem nog kwaaier dan eerst. "Wat heb je te grijnzen, ERUIT!!!" Hij moest een weten...

Nu loop ik door de gang te dwalen, op weg naar mijn kluisje. Ik voel me goed, ik ben er klaar voor. Eenmaal aangekomen kijk ik nog eens in het rond, het is zover. Mijn hartslag gaat omhoog. Ik doe mijn kluisje van het slot af en voel mijn keel droog worden. Met trillende handen pak ik mijn tas. Het voelt vertrouwd, mijn hele lijf tintelt. Dit is mijn ding, dit is waar ik geschiedenis in ga schrijven. Voor mij geen opleiding tot bankdirecteur of betaald voetballer. Nee hoor, voor mij is er iets anders, iets wat niemand die ik ken begrijpt. Er zijn er meer zoals mij, maar ik wil de beste zijn.

Met mijn tas loop ik richting de toiletten. Na drie stappen merk ik dat mijn kluisje nog open staat, maar wat kan het schelen. De gang voelt niet meer beklemmend, en voor het eerst in mijn leven voel ik geen angst meer om hier te zijn. Het is nog steeds een jungle hier, maar nu ben ik de koning. De leeuw die alles en iedereen verscheurd die in de weg loopt.

Eenmaal bij de toiletten aangekomen ga een hokje binnen. Doe de bril en deksel naar beneden, ga zitten en zet de tas voor mij neer. Ik hoor mijzelf ademen, voel het bonzen in mijn keel. Een diepe zucht en ik doe mij tas open. Het is zover, samen met mijn Walther PPK is het tijd dat de wereld kennis met mij gaat maken.

Ik pak mijn laptop uit de tas en start het spel: Mass Murderer Inc. Kies voor mijn PPK en begin mijn poging om een wereldrecord neer te zetten.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.10.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
strak geschreven en invoelbaar angstig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.