Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 566
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vertrouwen

| Diane Thone
Ik schep water in mijn handen en ik kijk.....Ik zie door het water de lijnen in mijn handpalmen .....Er zijn mensen die beweren dat ze die lijnen kunnen lezen...

Wat lezen ze dan? Dat de jaren aan mij voorbij gegleden zijn en rafelige sporen hebben nagelaten in mijn ziel?
Dat het leven, zoals altijd, niet eerlijk was?

Lezen ze van onvervulde verlangens, van onbenutte talenten, van het lachen maar ook van het huilen en het verlies? Lezen ze van de liefde die mijn pad kruiste maar die dan weer verdween? En die me achterliet met nog een hoop te geven aan wie mijn hart beroert...


Er komt een winterkoninkje op mijn hand zitten, het wil drinken maar het kijkt naar me met het kopje scheef...Ik zie mezelf weerspiegeld in die oogjes en ben ontroerd door het vertrouwen.
Ik hoor in gedachten het vogeltje praten, het vertelt me van hun leven, van hun dagelijkse strijd om te overleven en dat ze dankbaar zijn voor de zaadjes die ik geef.


Dan komt een honingbij op mijn hand zitten, haar hoor ik zeggen dat hun volk gelukkig is wanneer ik een hopeloos verdwaalde bij, die uitzichtloos tegen de ramen vliegt, in paniek omdat ze niet buiten geraakt, opvang en de weg naar de vrijheid wijs.


En de grote, harige spin die altijd weer in de badkamer verzeild kruipt langs mijn been omhoog tot op mijn hand, ze beroert voorzichtig mijn vingers met haar lange fragiele poten en zegt blij te zijn dat ik haar niet dood zoals veel anderen met haar zusters doen.
Ik zet ze voorzichtig op de grond en wens haar een veilig leven.


Alles wat leeft omvat ik in gedachten met mijn handen en probeer het te behoeden....Ik kijk omhoog naar de voorbij zeilende wolken en proef de deugddoende stilte van het landschap.

Het jaar is nog pril....Wat zal het brengen?
Ik heb heel, heel voorzichtig...

Vertrouwen.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 197

3.755

(De gemiddelde waardering is 3.8 door 4 stem(-men)

Reacties   

# RE: Vertrouwenjoke scholten 08-01-2020 12:48
mooi
# RE: VertrouwenHans Van Battel 08-01-2020 12:24
P r a c h t i g ! ! !

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De jeugd van tegenwoordig

Geschreven door Vera Bijma. Geplaatst in Cursiefje.
Het is net een ekster, die zoon van mij. Hij is dol op alles wat blinkt. Als hij met een gelukzalige glimlach uit school komt, weet ik meteen hoe laat het is: dan heeft h...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Stink ik soms?

09, apr, 2020 Han Maas

De vreemdeling in de kiosk

15, mrt, 2020 Ella Rombouts

vooroordelen

28, mrt, 2020 Ingrid Bruggink
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!