Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

162 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Verliefd!
Ik ben verliefd: hopeloos verliefd. Nee, niet op de vriend; daar hou ik gewoon zielsveel van. Ik ben verliefd op een heel leuk, klein, groen kikkertje met vuurrode oogjes. Jarenlang heb ik van hem gedroomd en tijdens mijn rondreis door Costa Rica heb ik weken naar hem gezocht. Maar uiteindelijk, tijdens een nachtelijke zoektocht samen met een gids die wist waar hij woonde, vond ik hem.
 
De hele nacht ben ik bij hem gebleven, in stille aanbidding en onuitputtelijke bewondering. Ik mocht hem op de foto zetten zo vaak als ik maar wilde. Maar onder geen enkele voorwaarde ging hij met mij mee naar huis.
 
“Heb je hem gekust?”, vroeg de vriend bij thuiskomst ’s morgens vroeg. Wonderwel bespeurde ik geen enkel gevoel van jaloezie, terwijl hij daar toch alle redenen toe had. Ik vond het eigenlijk een behoorlijk domme vraag. Want nee, natuurlijk had ik hem niet gekust. Stel dat dit mooie exemplaar zou veranderen in een manspersoon van welke hoedanigheid dan ook? Dan was ik het mooie kikkertje kwijt waar ik zó verliefd op ben. Nee… mijn kikkertje moet gewoon een kikkertje blijven. Kussen doe ik de vriend wel. Geen probleem.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Verliefd!"

10.05.21
Feedback:
En stel dat het een giftig kikkertje was Sylvia. Grappig verhaaltje hoor.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig