Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Verliefd!

Ik ben verliefd: hopeloos verliefd. Nee, niet op de vriend; daar hou ik gewoon zielsveel van. Ik ben verliefd op een heel leuk, klein, groen kikkertje met vuurrode oogjes. Jarenlang heb ik van hem gedroomd en tijdens mijn rondreis door Costa Rica heb ik weken naar hem gezocht. Maar uiteindelijk, tijdens een nachtelijke zoektocht samen met een gids die wist waar hij woonde, vond ik hem.
 
De hele nacht ben ik bij hem gebleven, in stille aanbidding en onuitputtelijke bewondering. Ik mocht hem op de foto zetten zo vaak als ik maar wilde. Maar onder geen enkele voorwaarde ging hij met mij mee naar huis.
 
“Heb je hem gekust?”, vroeg de vriend bij thuiskomst ’s morgens vroeg. Wonderwel bespeurde ik geen enkel gevoel van jaloezie, terwijl hij daar toch alle redenen toe had. Ik vond het eigenlijk een behoorlijk domme vraag. Want nee, natuurlijk had ik hem niet gekust. Stel dat dit mooie exemplaar zou veranderen in een manspersoon van welke hoedanigheid dan ook? Dan was ik het mooie kikkertje kwijt waar ik zó verliefd op ben. Nee… mijn kikkertje moet gewoon een kikkertje blijven. Kussen doe ik de vriend wel. Geen probleem.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
© Sylvia Schalken op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
En stel dat het een giftig kikkertje was Sylvia. Grappig verhaaltje hoor.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappig, ik zie het voor me (helaas ook de kikkerkus, brr, stel je voor dat je dat had gedaan, zo'n slijmerige huid kussen... gelukkig ging je voor de vriend!)
p.s. Wist je dat kikkers dikwijls hun huid opeten?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig