1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-10-2020

Hits: 392

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Verhaal met een staartje

Aangepast: 26-10-2020

De wekker was weer later dan de vele vogeltjes die Appie hadden wakker gezongen. Met een bonzend hoofd van het slaapgebrek had hij op de tast zijn pantoffels aangedaan, met zijn ogen nog half dicht. Iedere ochtend hetzelfde. Ver voor zonsopgang werd hij wakker gemaakt door de sijsjes. “Je hebt sijsjes en drijfsijsjes,” hield hij stug vol, “en verder interesseert het me niet.” Volgens zijn vader, een verwoede ornitholoog, begint de roodstaart als eerste met roepen, gevolgd door de lijster en de merel. Hem was het om het even. “Vliegende herriemakers zijn het,” bromde hij voor de zoveelste keer tegen zijn vrouw. Zoals altijd had zij heerlijk geslapen en niets gehoord.

Beneden in het toilet liepen weer mieren rond. Twee weken geleden had hij nog een lokdoosje neergezet, maar dat hadden die krengen kennelijk al weer leeggegeten. Hij sloeg geërgerd naar een fruitvliegje dat voor zijn neus een rondje deed en vertelde vrouwlief dat ze de planten buiten moest zetten in plaats van binnen. Zij hoorde hem geduldig aan, zoals altijd, en zette ondertussen het ontbijt op tafel.

Hij at haastig, met grote happen en slokte zijn iets te hete koffie gulzig naar binnen. Toen stond hij op om naar zijn fiets te gaan, net voordat de kinderen uit bed kwamen. Zijn ergernis was compleet toen er een kattendrol voor de schuur bleek te liggen.

“Ik haat dieren, ik haat ze, ik haat ze,” herhaalde hij half hardop.

De kater van de buren, die door Appies plotselinge komst geen tijd had gehad om zijn uitwerpselen te begraven, hoorde hem. Beledigd zette hij zijn haren overeind en vertelde het aan de herdershond. Het duurde niet lang, of iedereen had het gehoord, dat wil zeggen, alle dieren.

Toen hij hard fietsend was aangekomen op de hoek van de Keizer- en de Stadhouderstraat zetten ze de aanval in. De wesp vloog precies tussen zijn ogen richting neus, de hond leidde zijn aandacht af door hard te blaffen en moeder eend liep samen met haar kleintjes hard kwakend de weg over. Toen hij zijn stuur omgooide, vloog mama duif hem recht in het gezicht.

Het geluid van de sirene werd overstemd door het gekwetter van de vogels, het geblaf van de honden en het gemiauw van de katten. Ze hadden grote lol toen Appie half bewusteloos werd weggedragen de ambulance in.

In het ziekenhuis was het stil, akelig stil. Toen hij zijn ogen voor het eerst weer opende, zag hij een verpleegster die hem vol medelijden, maar ook met enige ironie in haar ogen, bekeek.

“U hebt een mooie val gemaakt,” zei ze, “een lelijk geval van Zoöfobie. Een mevrouw die haar hondje uitliet heeft het allemaal gezien. Ze zei dat u zo schrok van haar Fikkie, die overigens keurig aan de lijn liep, dat u over de kop bent geslagen met de fiets.”

Verontwaardigd wilde hij haar uitleggen wat er echt was gebeurd, maar bedacht toen dat toch niemand hem zou geloven.

“U hebt geluk meneer,” vervolgde ze toen, op een irritante sussende toon, “de dokter, een grote dierenvriend, heeft een nieuw medicijn uitgevonden. Gecombineerd met een goede therapie kan het uw angst voor dieren misschien verminderen. U had vanmorgen geluk dat er verder niemand in de buurt was, want u had ook anderen schade kunnen berokkenen.”

“Angst?” vroeg hij, ziedend van woede. “Angst? Ik haat dieren, ik haat ze!”

Na het bezoek van de psychiater besloot hij om toch maar vrijwillig in behandeling te gaan. Hij werd een week lang opgesloten in een kliniek waar geen diertje te zien was. Voor de grap hing er een koekoeksklok aan de wand waar ieder heel en half uur een clown op een veertje uitsprong. Bij de maaltijden kreeg hij niets dierlijks geserveerd, zelfs geen melk of eieren.

Toen hij dit absoluut zat was, besloot hij – geheel vrijwillig natuurlijk – om het nieuwe medicijn, dat nog in de testfase zat, uit te proberen. Aangezien hij nog nooit angst voor dieren had gehad, enkel een hekel aan hen, werkte het fantastisch tegen zijn angst.

Nog een week later mocht hij weer naar huis. De vogels lachten hem vrolijk uit vanuit de hoge bomen, de honden blaften en de poezen miauwden. Zijn vrouw had een gebraden kippetje in de oven staan en zijn kinderen hadden mooie tekeningen van vissen, vogels en vlinders voor hem gemaakt.

Het was de jongste, die als eerste opmerkzaam werd op de vreemde bobbel achter in zijn broek. Net boven zijn billen begon zich een staart te vormen. De medicijnen bleken toch een onverwachte bijwerking te hebben en werden niet toegelaten op de markt.

Appie is samen met zijn familie vertrokken, met zijn staart tussen de benen. Niemand heeft ooit meer iets van hen gehoord, hoewel sommigen beweren dat de vogels in de bomen over hem zingen als ze 's ochtends vroeg de mensen wakker fluiten.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

24.10.20
Feedback:
Je bent een sprookjesschrijfster.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 24.10.20
  Ik heb echt zitten twijfelen of ik dit bij de korte verhalen of bij de sprookjes moest plaatsen Lieven :) Bedankt voor je waardering!
24.10.20
Feedback:
Heel erg geestig Janneke! Jouw fantasie is eindeloos.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 24.10.20
  Misschien lijken we daarin wat op elkaar Annemarie? :) Bedankt voor je waardering!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Saai
736
Lezen?
55 woordenverhaal
Oma
477
Lezen?
Sprookjes
Het einde van Alleenheerschappey
461
Lezen?