Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Verdacht pakketje

De voordeurbel klinkt, ik doe open en neem van de bezorger een pakketje in ontvangst. Ik heb niets besteld, het zal wel voor mijn vriendin zijn. Vreemd, geen afzender, alleen ons adres! “Lieke, heb jij iets besteld? Er is net een pakketje bezorgd!”Ze komt snel van boven al roepend: “Ja, een shirt voor mijn werk!” Ze grist het pakketje uit mijn handen. “Een shirt? In een pakketje dat rammelt als je het schudt?” mompel ik verbaasd, loop de kamer in en zet de computer aan. 

“Eens kijken of er nog berichten op facebook zijn!” Geen berichten van familie of bekenden. Wel verschijnen er banners in beeld met reclame voor sexy kleding en allerlei speeltjes. Ik vraag me af hoe ze op mijn facebookpagina terecht komen, want ik heb zelf niet in deze richting gezocht op de computer. Blijft er maar één mogelijkheid en één persoon over, Lieke! Levering van een verdacht pakketje, mijn vriendin die anders dan anders reageert en advertenties van seksshops op de computer. Alarmbellen gaan af in mijn hoofd. Is er een andere man in beeld of wil ze me verrassen op mijn verjaardag volgende week? Ik stel mezelf gerust, verwacht het laatste en denk glimlachend: “Hoe ouder, hoe gekker!”

De verjaardag brengt wat je er van verwachten mag, veel familie, gezelligheid en cadeautjes. Lieke geeft me een goed boek en een jaarabonnement op een natuurmagazine. De laatste gasten zijn vertrokken en de vaatwasser gevuld. Ik lig in bed, nieuwsgierig naar wat Lieke voor extra verrassing heeft. Er wacht me een bittere pil. Ze geeft me een slordige kus, doet het schemerlampje uit en met een “Ik ben gesloopt, welterusten!” draait ze zich om. Het spookt in mijn hoofd: “Wat zat er in dat pakketje? Heeft ze misschien een minnaar?”

Aan het ontbijt houd ik het niet meer en vraag hoe die banners op de computer komen en of het pakje er iets mee van doen heeft. Lieke haar wenkbrauwen gaan omhoog, zet grote ogen op en grijnslacht spottend: “Zo, inspecteur Baantjer is aan het werk geweest!” Deze reactie had ik niet verwacht en kijk haar stom verbaasd aan. “Niets aan de hand mijn lief! Het pakketje was voor Nel van de overkant. Er zaten speeltjes in om haar huwelijksleven nieuwe glans te geven. We hebben ze via onze computer besteld om te voorkomen dat haar Fred het zou ontdekken! Het moest een verrassing blijven, snap je?”

Ik ben opgelucht en kwaad tegelijk. “Waarom heb je het mij niet verteld?” foeter ik. “Omdat jij direct naar Fred was gelopen om er samen een mannengeintje van te maken. En zeg maar eens dat ik geen gelijk heb!” repliceert ze venijnig. Ze heeft gelijk en terwijl ik opsta en wegloop zeg ik: “Nu je de weg weet, mag je mij ook wel eens verrassen!” De beschuitrol, die ik naar mijn hoofd geslingerd krijg, kan ik ontwijken, het zachtgekookte eitje helaas niet.

© Henk van Duuren op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
28.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Geestig verhaal, leuk geschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Amusant verhaal. Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig