SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Veertien lentes, één herfst

Publicatie: 24.01.2022 | Erik van der Velden

De hemel had hun kant gekozen en spuwde zijn gal op haar uit. Regenvlagen smeten hun ijzige woorden in haar gezicht, joelend aangemoedigd door rukwinden die bladeren stalen en schromeloos verspreidden. Koude druppels vonden de laatste droge plekken in haar jas. Haar hoofd dampte van schaamte en verdriet. Wanhopig klopte ze op de voordeur. Ik opende.
'I-Is Kim t-thuis?' hakkelde ze. Ietwat gegeneerd keek ze me aan. In één seconde dacht ik te zien wat er was gebeurd. Kim had het me weleens verteld dat ze haar pestten om het stotteren. De gemeneriken. Ze brak. Mijn woede maakte al gauw plaats voor de ongelofelijke drang om het meisje een knuffel te geven. Ik aarzelde niet en nam haar stevig in mijn armen. Haar tranen vloeiden verhit in mijn shirt. Ik wiegde haar tot ze snotterend kalmeerde. 

Plots richtte ze haar ogen op die me terstond vastklampten. 'D-dit is precies wat ik u …' Ze verzamelde haar kracht door haar vuisten te ballen en brieste kort door haar neus. 'I-ik hou van u!' Ze greep mijn heupen vast, klom op haar tenen en drukte een kus op mijn lippen. Geschrokken van zichzelf wurmde ze zich los uit mijn armen en rende huilend weg.
'Daisy, wacht! Kom terug!' Mijn woorden stierven in het geplens. De overbuurvrouw had alles gadegeslagen en trok de vitrage dicht.

Enkele uren voor mijn arrestatie vond men haar op het damestoilet van het lyceum. Uitgescheurde pagina's uit haar schoolagenda waarin ik haar zomer was, bedekten de vloer van de aula.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
29.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Opbouw van spanning goed en gelukkig geen anti climax in dit verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.