Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Veertien lentes, één herfst

De hemel had hun kant gekozen en spuwde zijn gal op haar uit. Regenvlagen smeten hun ijzige woorden in haar gezicht, joelend aangemoedigd door rukwinden die bladeren stalen en schromeloos verspreidden. Koude druppels vonden de laatste droge plekken in haar jas. Haar hoofd dampte van schaamte en verdriet. Wanhopig klopte ze op de voordeur. Ik opende.
'I-Is Kim t-thuis?' hakkelde ze. Ietwat gegeneerd keek ze me aan. In één seconde dacht ik te zien wat er was gebeurd. Kim had het me weleens verteld dat ze haar pestten om het stotteren. De gemeneriken. Ze brak. Mijn woede maakte al gauw plaats voor de ongelofelijke drang om het meisje een knuffel te geven. Ik aarzelde niet en nam haar stevig in mijn armen. Haar tranen vloeiden verhit in mijn shirt. Ik wiegde haar tot ze snotterend kalmeerde. 

Plots richtte ze haar ogen op die me terstond vastklampten. 'D-dit is precies wat ik u …' Ze verzamelde haar kracht door haar vuisten te ballen en brieste kort door haar neus. 'I-ik hou van u!' Ze greep mijn heupen vast, klom op haar tenen en drukte een kus op mijn lippen. Geschrokken van zichzelf wurmde ze zich los uit mijn armen en rende huilend weg.
'Daisy, wacht! Kom terug!' Mijn woorden stierven in het geplens. De overbuurvrouw had alles gadegeslagen en trok de vitrage dicht.

Enkele uren voor mijn arrestatie vond men haar op het damestoilet van het lyceum. Uitgescheurde pagina's uit haar schoolagenda waarin ik haar zomer was, bedekten de vloer van de aula.

© Erik van der Velden op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
19.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een van de betere verhalen. Leuke opbouw. Ik hoop dat je inmiddels bent vrijgelaten. Ik vind je flits en korte verhalen ver boven de middelmaat uitsteken.Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Opbouw van spanning goed en gelukkig geen anti climax in dit verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig