1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-10-2020

Hits: 243

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Van onschatbare waarde

Aangepast: 06-10-2020

Van onschatbare waarde.

Met het gevoel in mijn mond alsof ik een dag in de woestijn had gelopen zonder een druppel water te hebben gedronken, werd ik wakker. Op de wekker kijkend, zie ik dat het al behoorlijk laat is. Pas tegen het begin van de ochtend viel ik eindelijk in slaap. De hele nacht heb ik slecht geslapen door de wind die om het huis huilde. De regen kletterde tegen de ramen. Wakker liggend hoorde ik een geluid alsof er ergens water op drupte. Mijn lief is in diepe rust. Ze snurkt, het lijkt wel alsof ze bomen aan het omzagen is. Af en toe geef ik haar een por maar niets helpt. Ze zaagt rustig verder.

Als we aan ons ontbijt zitten, vraag ik haar of ze nog iets gemerkt heeft van de storm in de afgelopen nacht. ‘Nee, helemaal niets. Alhoewel toen we naar bed gingen, waaide het ook al wel aardig. Ik heb heerlijk geslapen.’

‘Ja , daar weet ik alles van. Wat een gesnurk. Je was niet wakker te krijgen.’ Ze schoot in de lach.

‘Nou , jij kunt er anders ook wat van.’ De regen teisterde nog steeds de ramen.

Naar buiten kijkend zag ik grote plassen water op straat staan. Precies op het moment dat ik naar buiten keek, kwam de buurman, van enkele huizen verderop in de straat, langs rijden. Het water spatte hoog op. De fietser die naast hem reed, kreeg de volle laag. Woedend stak hij een hand in de lucht en mompelde wat. Aan zijn gezicht viel af te lezen wat hij zei.

Het dreigde typisch zo’n dag te worden waarbij je je afvraagt: wat zal ik vandaag eens gaan doen? Lekker naar buiten gaan om te wandelen of fietsen was uitgesloten. In het nieuws hoorde ik zeggen dat het tot de avond zou duren, voordat de regen voorbij was. Het werd ook aangeraden niet de weg op te gaan vanwege het gevaar van takken die van bomen konden afwaaien of het gevaar van omvallende bomen.

Opeens dacht ik aan het geluid dat ik afgelopen nacht had gehoord. Ik liep de trap op naar de zolder en hoorde nog steeds iets druppen. Toen ik bijna op zolder was, zag ik het al. Het zolderraam zat zodanig op de knip dat er nog frisse lucht naar binnen kon. Door de striemende regen was water door de kier geslagen en druppelde op de laminaatvloer. Er stond al een kleine plas water.

Ook aan het plafond zag ik dat water vanuit de nok van het dak langs het plafond was gelekt. Op meerdere plekken. Ik baalde. Als ik ergens geen zin in had, dan was het wel het dak waterdicht te maken. Toch zat er niks anders op.

‘Als jij de naden afkit , maak ik de vloer droog,’ zei mijn lief. Ik liep naar de garage en pakte de trap. Terwijl ik hoog op de trap stond, viel mijn oog op een doos die half open achter een aantal andere dingen op de zolder stond. Na het kitten, vond ik iets dat ik al jaren kwijt was. Ik had me al weleens afgevraagd of ze bij een opruimronde waren weggegooid of naar een kringloopwinkel waren gebracht.

Een hele doos met tientallen cassettebandjes. Van decennia geleden. Onder in de doos lag de Sony walkman. Ik sleepte de doos naar beneden en ging opzoek naar een paar batterijen. Even later hoorde ik liedjes die ik in lange tijd niet gehoord had. Het geluid was dramatisch maar de herinneringen schitterend. In gedachten zag ik me hardlopen door de bossen en langs de mooie recreatieplaats ondertussen genietend van de muziek op het cassettebandje. Een doos met spullen van onschatbare waarde voor mij was weer teruggevonden. Uren hoef ik me voorlopig niet te vervelen.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.10.20
Feedback:
Ik vind het een heel mooi verhaal Harry, alleen meer geschikt voor de rubriek cursiefje!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dilemma(2).
602
Lezen?
De kattenrug auto.
551
Lezen?
Jij (2)
542
Lezen?