Jan sammels

Valentijn

© Jan sammels op 31.01.2022.

 

“Goedemorgen.”

“Ik kwam net door het dorp en zag overal ‘Valentijn’ staan, wie is dat?”

“Dat is niemand, maar de naam voor een feestje dat moet eindigen in een festiviteit. Je weet dat mensen graag knuffelen, maar sommigen hebben nog niemand om te knuffelen, vaak weten ze wel iemand die daarvoor in aanmerking komt. Nou, met Valentijn sturen ze die een cadeau, vaak een bos bloemen, met daaraan een kaartje waarop subtiel staat wie de gever is.”

“Wat is subtiel?”

“Een paar regels waaruit de ontvanger kan afleiden wie de gever is, bijvoorbeeld:

                Lieve Hermien

                Ik wil je zien

                Het klinkt wat suf

                Maar Hendrikus wil knuf

De kans dat er nog een andere Hendrikus in de buurt van Hermien voorkomt, is niet groot, dus ze grijpt de telefoon en belt Hendrikus, die al een uur naast zijn telefoon zit. Hermien vraagt hoe het met hem gaat en zegt ‘vanavond eet ik rijst met gemarineerde kip, wil je komen eten?’ Dat wil Hendrikus wel. Vijf uur, afgesproken. Eigenlijk lust hij geen gemarineerde kip, bij hem moet een kip geheel blank de oven in, maar je kan niet alles hebben. Om vijf uur is hij present. Hermien staat al in de deur met een fles wijn, geeft hem die en wenst hem een vrolijk Valentijn. Later komt die wijn uitstekend van pas, hij spoelt regelmatig met een slok dat marinadegoedje door en het  bevordert uitstekend het gesprek en later het knuffelen. Gesnapt? Dat is waarom ze een Valentijnsdag hebben bedacht. Wij gaan nu aan de koffie.”

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 395
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Trudi Mesch: Hekwerk en schuttingtaal

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.