1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 20-09-2020

Hits: 405

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Vakwerk

Aangepast: 21-09-2020
Het loopt tegen het middaguur. Er zijn al aardig wat patiënten weggewerkt en de volgende ligt al rustig in de stoel te wachten. Nou ja, rustig, er gaat een extractie plaatsvinden, dus er zal ongetwijfeld sprake zijn van wat spanning. Ik werk al jaren als tandarts, maar vroeger was alles stukken eenvoudiger. Trekken die handel, en zo jong mogelijk aan een gebit. Er is werkelijk niets beter dan horen hoe het bot kraakt wanneer je de tang om de tand of kies zet. Draaien en wrikken.
'Even flink zijn, de kiezen van elkaar en trekken maar.'
 
Laatst zat ik veertig jaar in het vak. De plaatselijke krant nam een interview af en daar stond ik, lachend op de voorpagina. Fantastisch toch?
'Stopt u er al bijna mee? U bent zowat zeventig,' zei die blaag van een fotograaf. 
Hoe durft hij. Als je die jonge tandartsen van nu toch eens ziet. Je kunt het gewoon niet vergelijken met een tandarts van mijn lichting. 
Tegenwoordig houden ze rekening met de bange patiënt. Onbegrijpelijk. Waarom zou welke arts dan ook zulks normaal vinden?
Elke patiënt luisterde vroeger zonder morren. Geen gekerm of gehuil, angstig of niet.
Ja dokter, nee dokter. Ook assistentes beefden wanneer ze met mij samenwerkten. Slechts één blik van mij en ze krompen ineen. En nee, ik droeg nimmer blauwe, roze of paarse handschoentjes.
 
Het meest belachelijke van deze tijd vind ik nog wel het overmatige gebruik van de computer. 
Overal doet deze dienst voor. Maar stel je voor dat hij er halverwege de dag mee ophoudt? Waar blijf je dan als rechtgeaard arts? Mijn ouderwetse systeem werkt nog altijd perfect.
Nooit een fout gemaakt. 
 
De vrouw in de stoel opent bevend haar mond. De rechter snij- en voortand moeten getrokken worden. Ik zie het in haar status. De twee tanden zijn verrot, dus trekken is de enige overgebleven optie. Ik rol mijn linkermouw op en neem een tang. De tanden zijn er snel genoeg uit, de wond bloedt lekker. Vakwerk weer. Dan kijk ik opnieuw naar de status. 
 
Maar wacht eens.
Hij ligt verkeerd om. Oh nee, ik heb de verkeerde voortanden getrokken! Ik had de linker snij- en voortand moeten trekken in plaats van de rechter. Wat nu?
Hmm, de patiënte weet niks van mijn vergissing en twijfelt sowieso niet aan mijn oordeel.
De boel is gewoon verrot. Dan trek ik die andere twee ook wel mee. Vier voor de prijs van twee. Geen haan die daar naar kraait. Probleem opgelost. 
Echt, ik ga nog lang niet met pensioen. 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

26.01.21
Feedback:
Mijn nachtmerrie! Maar heel goed geschreven, wellicht té goed ;o
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.09.20
Feedback:
Leuk geschreven, Nicole.
Ik ben wel erg blij dat ik een andere tandarts heb.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.09.20
Feedback:
Mooi, Nicole!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
585
Lezen?
Feest
577
Lezen?
Kwetsbaar
526
Lezen?