• Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

vakantie emotie

Een vliegtuig landt op een tropisch eiland met aan boord verwachtingsvolle mensen, mensen die lang gereisd hebben om hier te komen en een van die mensen, dat ben ik.

De reis naar mijn onderkomen dwars door de bergen met bossen met apen, kruidnagelbomen, fantastische meren, is vermoeiend maar ik voel extase.

De warmte doet goed maar de vermoeidheid maakt dat het zwaar valt.

Eindelijk bereik ik mijn tijdelijke onderkomen, grote deuren worden geopend, de auto rijdt een plaats op, stopt en ik stap uit.

Wauw  ….het beneemt  mijn adem, het is bijna onwerkelijk, een pad omgeven door palmen, een huis aan het eind dat uitnodigend mij naar binnen lokt.

De villa, want minder is het niet, heeft een terras een zwembad grenzend aan het strand uitzicht op de zee, de vissersboten zie ik varen.

Hier ga ik bivakkeren hier ga ik genieten, hier wil ik nooit meer weg, hier op dit paradijselijke eiland ga ik een paar weken wonen.

 

Als ik de volgende morgen wakker wordt in mijn riante bed met klamboe, hoor ik dat de tuinman de paden in de tuin veegt en alle gevallen bloemen verzameld.

Verder wakker worden in het zwembad met letterlijk warm water met uitzicht op zee, palmen bloemen is het fijnste ontwaken dat er is. 

Zittend op het terras ben ik mij bewust van mijn geluk, ik mag hier vertoeven, hier zijn, hier in mijn droompaleis.

 

Wat een bevoorrecht mens ben ik.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 210
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…