Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 816

vakantie emotie

Een vliegtuig landt op een tropisch eiland met aan boord verwachtingsvolle mensen, mensen die lang gereisd hebben om hier te komen en een van die mensen, dat ben ik.

De reis naar mijn onderkomen dwars door de bergen met bossen met apen, kruidnagelbomen, fantastische meren, is vermoeiend maar ik voel extase.

De warmte doet goed maar de vermoeidheid maakt dat het zwaar valt.

Eindelijk bereik ik mijn tijdelijke onderkomen, grote deuren worden geopend, de auto rijdt een plaats op, stopt en ik stap uit.

Wauw  ….het beneemt  mijn adem, het is bijna onwerkelijk, een pad omgeven door palmen, een huis aan het eind dat uitnodigend mij naar binnen lokt.

De villa, want minder is het niet, heeft een terras een zwembad grenzend aan het strand uitzicht op de zee, de vissersboten zie ik varen.

Hier ga ik bivakkeren hier ga ik genieten, hier wil ik nooit meer weg, hier op dit paradijselijke eiland ga ik een paar weken wonen.

 

Als ik de volgende morgen wakker wordt in mijn riante bed met klamboe, hoor ik dat de tuinman de paden in de tuin veegt en alle gevallen bloemen verzameld.

Verder wakker worden in het zwembad met letterlijk warm water met uitzicht op zee, palmen bloemen is het fijnste ontwaken dat er is. 

Zittend op het terras ben ik mij bewust van mijn geluk, ik mag hier vertoeven, hier zijn, hier in mijn droompaleis.

 

Wat een bevoorrecht mens ben ik.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Trees Middelkoop
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 394
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "vakantie emotie"

Geschreven door Trees Middelkoop . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!