Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

vakantie emotie

Een vliegtuig landt op een tropisch eiland met aan boord verwachtingsvolle mensen, mensen die lang gereisd hebben om hier te komen en een van die mensen, dat ben ik.

De reis naar mijn onderkomen dwars door de bergen met bossen met apen, kruidnagelbomen, fantastische meren, is vermoeiend maar ik voel extase.

De warmte doet goed maar de vermoeidheid maakt dat het zwaar valt.

Eindelijk bereik ik mijn tijdelijke onderkomen, grote deuren worden geopend, de auto rijdt een plaats op, stopt en ik stap uit.

Wauw  ….het beneemt  mijn adem, het is bijna onwerkelijk, een pad omgeven door palmen, een huis aan het eind dat uitnodigend mij naar binnen lokt.

De villa, want minder is het niet, heeft een terras een zwembad grenzend aan het strand uitzicht op de zee, de vissersboten zie ik varen.

Hier ga ik bivakkeren hier ga ik genieten, hier wil ik nooit meer weg, hier op dit paradijselijke eiland ga ik een paar weken wonen.

 

Als ik de volgende morgen wakker wordt in mijn riante bed met klamboe, hoor ik dat de tuinman de paden in de tuin veegt en alle gevallen bloemen verzameld.

Verder wakker worden in het zwembad met letterlijk warm water met uitzicht op zee, palmen bloemen is het fijnste ontwaken dat er is. 

Zittend op het terras ben ik mij bewust van mijn geluk, ik mag hier vertoeven, hier zijn, hier in mijn droompaleis.

 

Wat een bevoorrecht mens ben ik.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 179
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten