Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1054
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Docent lichamelijke opvoeding
© Asko De vries robles op .
Aantal hits: 302

 

Zijn lijf is het toonbeeld  van de uiterlijke  perfectie. Hij ziet zichzelf ook als zodanig en niets maar dan ook niets wordt aan het toeval overgelaten. De spiegel In zijn badkamer is beplakt met Post-its, met krachtige zelf reminders om scherp te blijven,gefocust. Zijn leerlingen kijken tegen hem op en  als docent is hij zich  bewust van zijn verantwoordelijkheid. ”De wereld is niet meer dan de uitkomst van je gedachten. Zo is het ook in de sport, Je hebt winnaars en verliezers.” Hij loopt inmiddels tegen de veertig aan. Al zijn vrienden zijn getrouwd en hebben kinderen.

 

 

 

 

 

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Docent lichamelijke opvoeding"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart