Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 561
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

twee nachten

| anton combe

Ik zat aan mijn bureau. Ik had honger. Had 3 dagen slecht gegeten. Er stond nog een magnetron bami en een hamburger. Het was 11:15U en ik begon aan mijn hamburger. De hamburger was heerlijk toch was mijn honger niet gestild. Ik dronk bijwijze van pauze een Energy, keek naar buiten en het weer zag er goed uit, gisteren nacht noodweer! De bomen, grote loofbomen stonden krom, in mijn tuin vloog er wat in de rondte en een regen. Toen kwam Delorus binnen met spykie. Ze had een rondje gedaan met spykie en was door en door nat. Ze deed haar jas uit, pakte haar rugzak en kwam met: lampen, een pinnetje voor mijn Rolex bandje, rollen wc. papier, en begon nadat we een bommetje genomen hadden, aan het fixen van mijn lampen. Ik zat een gedicht te schrijven over de storm. We konden onze eigen ding doen en toch samen zijn. Ik vond dat ik moest uitkijken,

Na mijn energie nam ik de bak bami, deed deze in de magnetron. Ik had 3 minuten de tijd om even wat muziek op te zetten. Mijn bureau hoefde ik niet op te ruimen, dat had Delorus al gedaan. Piep, piep, piep mijn bami was klaar zo gepiept. Ik begon aan de bami, in het begin leek hij wel te smaken maar zo op 2/3e proefde ik zuur. Ik had het te lang buiten de koelkast laten staan maar at het gewoon op, sommige dingen zijn zuur in het leven. Toen ik het op had voelde ik me nog moe, nam een pilsje en dacht ‘even terug naar bed is een goede optie, daarna boodschappen doen en kijken of ik wat te schrijven had. Ik ging naar bed.

Delorus had meer te doen en verdween elke keer naar haar huis om of nog een was te doen of op te hangen en dan zat ik weer alleen. Als Delorus zegt ‘ik kom zo ’kan je daar wel 2 uur of meer voor uittrekken. Ze kwam terug omgekleed, ze zag er sexy uit bij wat ze ook aan had maar kon dat ook accentueren dat het in het oog sprong. Ik moest mijn endorfine, morfine, testeron en adenine in goede banen leiden en me gewoon bezig houden met mijn krabbels op papier. Spykie dook mijn bed in en Delorus bleef bezig met orde op zaken te stellen in mijn huis maar wel met de nodige bewegingen die onder de noemer verleiden stopte. “Neen! Dacht ik “dat zijn normale bewegingen ik interpreteert het allen zo.’En ging verder met mijn krabbels en kronkels en probeerde Delorus niet te volgen al is ze voor mij als een magneet. Spykie duwde elke keer tegen mijn stoel met een bal. Ik pakte de bal en gooide hem door mijn lange gang.

Ik viel een beetje weg in bed en ik herinner mijn dromen nog precies, het ging over schrijven, Delorus, en Spykie. Heel verward en zo werd ik ook wakker nog geen uur later. Wat moest ik ermee? Vanochtend om 05:00U was ze hier nog, ik zei “je mag best achter de computer (en die is heilig) ik duik mijn bed in. Dat was wat ik deed, ik was binnen een poep en een scheet verdwenen terwijl zij deed wat ze nog moest en wilde doen. Spykie kwam bij me in bed, dat was het laatste wat ik mee kreeg. Ik zag op eens een briefje die Delorus had geschreven met een shagje erop en een aansteker met wat van haar krabbels en er stond ‘verveling vanonder mijn briefje”maar in eerste instantie dacht ik “vanonder mijn broekje!” ik blij tot ik het nalas. Gelukkig waren de hormonen bij mij weer op zijn plek, rechtsachter de linkerhersenkwab en dat moest zo blijven. Ik kon het me niet permitteren verliefd te worden. Ik moest naar de wc. en deed daar wat de meeste mensen daar doen alleen deed ik het meditatief. Terwijl ik, rustig, losliet dacht ik bij ‘nu gaat alle negativiteit weg, uit mijn geest en lichaam en hups het was eruit en’ pring’. De voordeurbel. Ik trok mijn onderbroek omhoog en het was kris. “ik moet even mijn reet afvegen en mezelf even opfrissen.”Kris ging aan mijn bureau zitten en ik kwam verfrist, maar nog niet uitgerust, de kamer in. Kris vroeg “heb je twee en halve euro voor me.” “Nee, ik heb twee euro das alles.””das goed.”en ik gaf hem die en zei “ik wil vandaag geen visite, ik moet schrijven en moet even alleen zijn en ga nu boodschappen doen en dan ga jij gelijk met mij de deur uit.” Het was al heel bijzonder dat ik Delorus tijdens mijn slapen alleen liet in mijn huis, dat doe ik eigenlijk alleen bij gaas maar delorus was tof en ik denk te vertrouwen. Ze zal in mijn geschiedenis hebben gekeken en daar staan geen gekke dingen in dan alleen vagina.nl. Kijk ik ben een vent alleen dus zal ze dat wel begrijpen.

Ik moest boodschappen doen zoals ik al zei, ik had geen speed meer maar ook geen trek in. Ik kocht andijvie stamppot, hamburgers, kano’s, Energiedrank en het nodige bier en ik dacht vandaag aangenaam alleen en ik laat me alles goed smaken. Ik was twee nachten wakker geweest en drie dagen. Ik hoopte dat iedereen me met rust liet zodat ik mijn eigen ding kon doen, al was het niets doen

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 583

(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Weer twee

Geschreven door Maudy Kruiswijk. Geplaatst in Blog.
Op vrijdag doe ik altijd wat boodschappen bij Lidl in De Baronie.    In de parkeergarage boven het winkelcentrum is het vol en ik moet even zoeken naar een plek...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!