Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

twee nachten

Ik zat aan mijn bureau. Ik had honger. Had 3 dagen slecht gegeten. Er stond nog een magnetron bami en een hamburger. Het was 11:15U en ik begon aan mijn hamburger. De hamburger was heerlijk toch was mijn honger niet gestild. Ik dronk bijwijze van pauze een Energy, keek naar buiten en het weer zag er goed uit, gisteren nacht noodweer! De bomen, grote loofbomen stonden krom, in mijn tuin vloog er wat in de rondte en een regen. Toen kwam Delorus binnen met spykie. Ze had een rondje gedaan met spykie en was door en door nat. Ze deed haar jas uit, pakte haar rugzak en kwam met: lampen, een pinnetje voor mijn Rolex bandje, rollen wc. papier, en begon nadat we een bommetje genomen hadden, aan het fixen van mijn lampen. Ik zat een gedicht te schrijven over de storm. We konden onze eigen ding doen en toch samen zijn. Ik vond dat ik moest uitkijken,

Na mijn energie nam ik de bak bami, deed deze in de magnetron. Ik had 3 minuten de tijd om even wat muziek op te zetten. Mijn bureau hoefde ik niet op te ruimen, dat had Delorus al gedaan. Piep, piep, piep mijn bami was klaar zo gepiept. Ik begon aan de bami, in het begin leek hij wel te smaken maar zo op 2/3e proefde ik zuur. Ik had het te lang buiten de koelkast laten staan maar at het gewoon op, sommige dingen zijn zuur in het leven. Toen ik het op had voelde ik me nog moe, nam een pilsje en dacht ‘even terug naar bed is een goede optie, daarna boodschappen doen en kijken of ik wat te schrijven had. Ik ging naar bed.

Delorus had meer te doen en verdween elke keer naar haar huis om of nog een was te doen of op te hangen en dan zat ik weer alleen. Als Delorus zegt ‘ik kom zo ’kan je daar wel 2 uur of meer voor uittrekken. Ze kwam terug omgekleed, ze zag er sexy uit bij wat ze ook aan had maar kon dat ook accentueren dat het in het oog sprong. Ik moest mijn endorfine, morfine, testeron en adenine in goede banen leiden en me gewoon bezig houden met mijn krabbels op papier. Spykie dook mijn bed in en Delorus bleef bezig met orde op zaken te stellen in mijn huis maar wel met de nodige bewegingen die onder de noemer verleiden stopte. “Neen! Dacht ik “dat zijn normale bewegingen ik interpreteert het allen zo.’En ging verder met mijn krabbels en kronkels en probeerde Delorus niet te volgen al is ze voor mij als een magneet. Spykie duwde elke keer tegen mijn stoel met een bal. Ik pakte de bal en gooide hem door mijn lange gang.

Ik viel een beetje weg in bed en ik herinner mijn dromen nog precies, het ging over schrijven, Delorus, en Spykie. Heel verward en zo werd ik ook wakker nog geen uur later. Wat moest ik ermee? Vanochtend om 05:00U was ze hier nog, ik zei “je mag best achter de computer (en die is heilig) ik duik mijn bed in. Dat was wat ik deed, ik was binnen een poep en een scheet verdwenen terwijl zij deed wat ze nog moest en wilde doen. Spykie kwam bij me in bed, dat was het laatste wat ik mee kreeg. Ik zag op eens een briefje die Delorus had geschreven met een shagje erop en een aansteker met wat van haar krabbels en er stond ‘verveling vanonder mijn briefje”maar in eerste instantie dacht ik “vanonder mijn broekje!” ik blij tot ik het nalas. Gelukkig waren de hormonen bij mij weer op zijn plek, rechtsachter de linkerhersenkwab en dat moest zo blijven. Ik kon het me niet permitteren verliefd te worden. Ik moest naar de wc. en deed daar wat de meeste mensen daar doen alleen deed ik het meditatief. Terwijl ik, rustig, losliet dacht ik bij ‘nu gaat alle negativiteit weg, uit mijn geest en lichaam en hups het was eruit en’ pring’. De voordeurbel. Ik trok mijn onderbroek omhoog en het was kris. “ik moet even mijn reet afvegen en mezelf even opfrissen.”Kris ging aan mijn bureau zitten en ik kwam verfrist, maar nog niet uitgerust, de kamer in. Kris vroeg “heb je twee en halve euro voor me.” “Nee, ik heb twee euro das alles.””das goed.”en ik gaf hem die en zei “ik wil vandaag geen visite, ik moet schrijven en moet even alleen zijn en ga nu boodschappen doen en dan ga jij gelijk met mij de deur uit.” Het was al heel bijzonder dat ik Delorus tijdens mijn slapen alleen liet in mijn huis, dat doe ik eigenlijk alleen bij gaas maar delorus was tof en ik denk te vertrouwen. Ze zal in mijn geschiedenis hebben gekeken en daar staan geen gekke dingen in dan alleen vagina.nl. Kijk ik ben een vent alleen dus zal ze dat wel begrijpen.

Ik moest boodschappen doen zoals ik al zei, ik had geen speed meer maar ook geen trek in. Ik kocht andijvie stamppot, hamburgers, kano’s, Energiedrank en het nodige bier en ik dacht vandaag aangenaam alleen en ik laat me alles goed smaken. Ik was twee nachten wakker geweest en drie dagen. Ik hoopte dat iedereen me met rust liet zodat ik mijn eigen ding kon doen, al was het niets doen

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 504
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten