Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Twee!

Twee ....... !!

Ik heb m'n camera bij me, maar de zon schijnt niet echt. Jammer.
Ik kom bij een kruising van 2 paden. Rechts komt een jongetje op een fietsje aan. Zo n 200 mtr achter hem 2 volwassenen met nog 2 kinderen.
Ik zie dat het een loopfietsje is en hij heeft een aardig vaartje. 

Ik ga naar links en even later holt hij me voorbij op zn hardloopfiets. Als hij zich omdraait naar mij valt hij bijna in de sloot naast het pad. 
"Hoi " roept hij een beetje wiebelig. Ik zeg hoi terug en hij heeft ondertussen zijn fiets weer onder controle.

"Doe jij?" Vraagt hij en hij kijkt naar mijn camera. "Ik maak foto's " zeg ik. 
"Fiets" roept hij dan en kijkt naar zijn fiets. "Ja .... mooi!" zeg ik. Ondertussen maak ik wat foto's en hij loopt een stukje terug richting zijn ouders die nog steeds ruim 200 mtr achter lopen.

Waar 2 sloten bij elkaar komen in een soort vijver staan 2 jongens met laarzen aan klei te verzamelen. Ik kijk er even naar en dan hoor ik hem achter me. Zijn fiets is nu een racefiets want het pad gaat daar naar beneden. 
Ik voel hem langs mijn been schieten en grijp! .....
Ik heb zijn bodywarmer stevig vast ..... zijn fiets slaat op de rand van het pad over de kop de vijver in.

Ik kijk hem aan.
Zijn enorme blauwe kijkers veranderen naar de kleur van de regenwolken in de lucht boven hem.

"Ik wou daar" zegt hij met stemverheffing. En hij wijst naar waar zijn fiets nog net met 1 handvat boven water uitkomt. 
Ik leg het hem niet uit. Hij zal het niet snappen. Ik zet hem op zijn voeten maar hou hem wel vast.
"Heb je je pijn gedaan?" vraag ik.
"Neej" zegt hij stellig en kijkt naar zijn fiets.

"Fiets" zegt hij .... en wijst. Achter me zegt één van de jongens "ik pak hem wel mevrouw" en hij haalt de fiets boven water.

Als we allemaal weer op het pad staan komt er een man aangerend. Hij neemt het manneke van me over, zet hem op zijn waterfiets en duwt hem een eindje voor zich uit.
Het jochie kijkt om.
"Dag" zegt hij ..... en ik zeg "dag!"

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 335
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster