1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 26-02-2021

Hits: 305

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Toen iedereen danste...

Aangepast: 27-02-2021
Als 15-jarige ging ik voor het eerst op dansles. Op alle fronten een spannende en leerzame tijd. Want niet alleen was het een hele toer om al die ingewikkelde danspassen van de Slow Fox, Tango, Engelse Wals en Quickstep onder de knie te krijgen. Nee… nog veel moeilijker was het om als introverte, onzekere puber het ontluikend spel te leren van goed samenwerken met een al even onwennige danspartner.

Bij het stijldansen leidt gek genoeg nog altijd de man. Dat doet hij weliswaar tactvol, bijvoorbeeld door een lichte druk van de handen die elkaar nauwelijks beroeren of door een zachte sturing via de hand op de rug van de dame, maar toch: hij leidt en zij volgt. In mijn pubertijd had ik daar al grote moeite mee. Niet dat ik toen al zo geëmancipeerd was, maar ik wilde gewoon niet gestuurd worden. Tot grote ergernis van de dansleraar, een klassieke oude knar van bijna 80, want iedere keer flikte ik het om de leiding volledig over te nemen. Mijn danspartner onwillig met mij meesleurend. Tot er geen jongeman meer was die met me wilde dansen. Té eigenwijs en té eigenzinnig; het zat er al vroeg in. Maar toen het mij na heel wat jaren dansles eindelijk lukte om mij te laten leiden door mijn danspartner, ontdekte ik pas écht wat dansen met een mens kan doen.
 
Dansen is net als zwerven door de natuur. Je vergeet alles, gaat dieper en intenser ademen en als je je volledig durft over te geven aan gevoel en ritme ga je als vanzelf zweven. Lange tijd is ‘dansen’ voor mij net zo broodnodig geweest als slapen en eten.
 
Hoe mooi was het dan ook toen een paar maanden geleden miljoenen mannen, vrouwen en kinderen wereldwijd opeens gingen dansen. Artsen, verpleegkundigen en ambulancebroeders. Brandweermannen, politieagenten, leraren, piloten en stewardessen… Overal dansten mensen op de ritmische klanken van het prachtige lied Jerusalema van Master KG. Ik ken die hele Master KG niet, maar zijn Jerusalema klonk als een belofte waar iedereen deelgenoot van wilde zijn. Al die mensen die letterlijk in beweging kwamen voor een boodschap van hoop. Zich losschuddend van de dagelijkse ellende en samen dansend: pasje op de plaats, pasje op de plaats. Tikken met de rechtervoet, tikken met de linkervoet. Voorwaarts, achterwaarts. Spring en draai. En weer van voor. Niemand leidt. Is niet nodig. Iedereen danst en iedereen weet hoe het moet.

Dansen, dansen, dansen. Alsof je nooit meer zult stoppen. Dans alsof je de ellende kunt ontstijgen en weg kunt vliegen op vleugels van vrijheid. “Alles van waarde is weerloos. Wordt van aanraakbaarheid rijk” is een prachtige strofe uit een gedicht van Lucebert. En net als die miljoenen mensen die de afgelopen maanden dansten, dans ook ik nu weer elke dag. Omdat dansen vrijmaakt en verbindt. Jerusalema: dans zoals je nog nooit gedanst hebt.

Dans lieve lezer! Dans!
 
Noot van de redactie: Vonden we leuk om deze toe te voegen😉
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.02.21
Feedback:
ik heb zeker zin om te dansen als ik dit lees ik bedoel ik heb geen idee wat je danst maar ik vind het een goed idee en ik vind het goed geschreven
Show more
27.02.21
Feedback:
Zin om te dansen na het lezen. Goed punt dat het vreemd is dat de man nog steeds leidt bij het stijldansen. Mooi hoe het verhaal een wending nam van die opmerking naar het positieve van dansen. Fijn dat filmpje!
Show more
26.02.21
Feedback:
Mooie ode aan de dans, en mooie toevoeging van de redactie.
Show more
 • Sylvia Schalken 26.02.21
  Ja, die toevoeging van de redactie is zeker heel erg leuk. Dank voor je reactie Lieven.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Persco
367
Lezen?
Column
Avondklok
343
Lezen?
Wen er maar aan!
328
Lezen?