Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Tijdloze liefdesbrief

Eigenzinnige, beruchte, egocentrische en verrukkelijke Nadia,

Een vlaagje sprankelende zoete geur strijkt langs mijn wangen en schept onmiddellijk het beeld van jou op mijn oogvlies. Jij die in de afgeweerde turquoise blauwe deurpost staat, en op mij neerkijkt. De wind speelt met je blonde krullen die op hun beurt jouw nek plagen. Ik wens met heel mijn hart om ze bij elkaar vast te grijpen en mijn vingers over jouw schouderbladen te laten glijden. Het gehamer van een paardensmid twee straten verderop dringt nauwelijks tot ons door. Ijzer op ijzer, gloeiend van hitte. Toepasselijk voor mijn gedachten, maar ik weet dat die van jou geen vuur bevatten… Metaal op metaal. Je bent vrij, vrijer dan ik ooit zal zijn. Toch vind ik mezelf fortuinlijker. Ik ben gezegend met de wetenschap hoe echte liefde en echt geluk aanvoelt.

Want ook al weet ik dat jij het nooit toe zal staan, ik zal je altijd beschermen. Ik ben er als je iemand nodig hebt om je bed te warmen, ik zal ervoor je zijn als de wereld tegen je conspireert en je je eenzaam voelt, je kunt op mij rekenen om je wonden te helen tot je weer in staat bent te vliegen. Ik ben er voor je in je donkerste uren waarop je wenste nooit geboren te zijn. Ik ben er als je de gelukzaligste momenten wilt delen met iemand, maar door krijgt dat er niemand luistert, dat niemand het wat kan schelen.

Het ontzaglijke respect dat mijn mannen me toedienen wankelt als jouw naam wordt genoemd. Hun angst dat onze koers wordt beïnvloed door één persoon is niet misplaatst. Ze denken dat ik onder een betovering gevallen ben, maar de waarheid ligt dieper. Ik heb me compleet overgegeven aan mijn gevoelens voor jou. Ik kan een fles whisky opdrinken en dan nog zou ik niet zo compleet dronken en verloren zijn als ik ben in jouw aanwezigheid.

We zijn nu halverwege de Atlantische Oceaan, honderden kilometers van jou verwijdert, maar een simpele reuk van jasmijn en vanille rukt die afstand weg en scheurt het in stukjes. Je bent in mijn gedachten gedurende een groot gedeelte van de dag, altijd in mijn bed gedurende de nacht en in mijn hart gedurende alle jaartijden. Ik vecht, ik steel en ik moord onder de zwarte vlag, maar mijn ergste zonde bega ik met jou, mijn liefste, door je mijn ziel te verkopen in ruil voor een kus.

Terwijl ik dit schrijf hoor ik in de verte het dreigende gerommel van de storm die ons sinds de ochtend op de hielen zit, ik hoor de toenemende bezorgdheid in de geschreeuwde bevelen van de mannen op dek. Ik stop deze brief in een glazen fles met de hoop dat, als ik zelf je handen nooit meer vast kan houden, je in ieder geval een deel van mij in jouw handen zult hebben.

Voor altijd de jouwe,

Kapitein Derek

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 343
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten