Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

271 Hits

Publicatie op:
Thuiswerkkookeilandbewoner

Een rat racet beneden door de tuin. Op weg naar niets. Voor veel geld hadden ze dit dakterras laten aanleggen, om ervan te genieten als ze tijd hadden die ze nooit voor elkaar namen. Als je iets hebt wil je wat anders, totdat je het weer gezien hebt. De petunia’s bloeiden toen. Als je kijkt zie je veel meer.

Meestal pikten ze een terrasje – rare uitdrukking. Even snel wat eten tussen en met ‘contacten’, zoals dat in hun wereld heet. Bijna iedereen was ‘vegetarisch’ geworden; gezond, herstel je eerder van je burn-out.

De veerboot naar het dure kookeiland was nooit in de vaart genomen. De gebruiksaanwijzing van de inbouwapparatuur onvindbaar verstopt – van hem en haar ook.

 

Hij doet de deur dicht. ‘Het is negen uur,’ roept zijn vrouw vanuit de badkamer. ‘Maak jij verbinding?’

Hij sputtert niet meer tegen. Zijn rondvaart rond het kookeiland had hij al gemaakt. Warme croissantjes uit de oven.  ‘Eet je mond leeg, Fleur,’ zegt hij tegen zijn dochter, ‘anders kan de juffrouw je niet verstaan.’

Douchen doet hij straks wel. Hij staat als laatste in de file naar de badkamer. Weer eens wat anders dan de Coentunnel. Zijn vrouw en dochter gaan voor in de ochtendspits van thuiswerkers. Dat is zo gegroeid. Snel, binnen een paar dagen. Straks neemt ze zijn taak over, verruilt hij de tafel van zeven voor het tafeldekken, want gezelligheid met het gezin kent geen tijd. En dan moet hij ook nog de verbinding met het bedrijf onderhouden; voor de collega’s die wel commercieel zijn, samen voor de omzet zorgen, maar van verbinding geen kaas hebben gegeten.

Toch hoor je hem niet klagen. Wat heeft ie al die tijd met zijn tijd gedaan? Verspild aan vergaderingen die meetings worden genoemd. Als een rat in de val, in een race van soms veertig kilometer per uur ervoor in de file gestaan om ‘s avonds buiten de deur te eten.

‘Ik neem het van je over,’ zegt ze. Hij kijkt haar aan.

‘Is er wat?’ vraagt ze lief.

‘Nee, wat zou er moeten zijn?’ Haar ogen lijken ’s morgens anders dan ’s avonds. Voor ‘prettige dag, tot vanavond’ was nooit oogcontact nodig. Voordat hij zich gaat scheren en douchen controleert hij zijn laptop. Mooi, alles is verbonden.

‘Ik ga even met Fleur naar buiten,’ zegt zijn vrouw. ‘Ga je mee?’

‘Nee, ik heb nog veel te doen. Neem wat aubergines mee en roseval aardappeltjes. En als ze het hebben, verse rozemarijn.’

‘Wat ga je koken?’

‘Grillen. Ik weet nu hoe de grill werkt.’

‘Dit is echt niet goed, hoor.’

‘Grillen is toch gezond?’

‘Je bent al dagen niet buiten geweest.’

‘Ik beweeg genoeg hoor.’

‘Van de kraan naar de keukenkastjes via de koelkast en weer terug is je langste afstand.’

‘Dat is niet waar. Vaak moet ik om het hele kookeiland lopen. Die airfryer hebben ze niet handig ingebouwd.’

‘Begin niet zo vroeg met drinken.’

‘Ach, een pilsje als ik aan het koken ben… En ik moet mijn pols trainen nu het dartcafé is gesloten.’

‘Moet je je buik zien!’

‘Wat is er met mijn buik?’

‘Ja, nu hou je ‘m in. Je lijkt wel een rubberboot. Je hangt er zo een 45 pk buitenboordmotor aan.’

‘Dat komt goed van pas als thuiswerkkookeilandbewoner.’

Hij doet de deur naar het dakterras weer open en ‘kijkt neer’ op wat hij bezit. Als je bezitten niet mag zeggen, mag je het toch wel denken? Een mooi opgroeiend meisje naast een mooie vrouw. Ze moet alleen niet overdrijven met dat hardlopen. Wat hij te veel heeft, heeft zij te weinig. Haar billen steken zowat door haar broek heen. O ja, bijna vergeten… ‘Neem ook twee puntpaprika’s mee als je wilt,’ roept hij haar na.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Thuiswerkkookeilandbewoner"

10.01.21
Feedback:
Leuk verhaal!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig