Loading...
Kort verhaal

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Korte verhalen

terug uit spanje

Mijn maat was terug van vakantie. Hij was weer in Dordt. We reden in zijn Ford taunes, die we geverft hadden met schoolbordenverf, naar de stad. De auto was kleurrijk door de kinderen die erop tekende. We besloten onze hereneging te vieren met dope, drank en hopelijk vrouwen. De stad in Dordt is mooi, als je er leeft in een bepaald milieu gaat de glans eraf. We parkeerde de Ford naast de kroeg waar ze onder de toonbank ook coke verkochten. We dronken er een biertje en kochten onze dope en gingen weer want er hing een gespannen sfeer. "godver heb ik gelijk weer dat kut gevoel dat had ik in spanje niet"kankerde Ad "ja jongen hier is alles nog precies hetzelfde, zullen we naar de grienden gaan zuipen snuiven en blowen we daar". Hij gaf gas. We hadden 'n na een tijdje goed zitten. We reden plankgas over de dijken, gewoon voor de kick tot we in een weiland een badkuip zagen staan. We stapte uit, liepen het weiland in. Het was echt zo'n badkuip op pootjes, zo'n franse op pootjes. We gooide het water eruit en sjouwde hem de wagen in. Het kutgevoel was weg enAd was terug met een badkuip als bonus.  anton
Dit artikel delen?
  • Hits: 254
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.