Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
 • Korte verhalen op Schrijverspunt

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

  De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

  Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
 • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
 • Waardering voor een artikel
  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

terug uit spanje

Mijn maat was terug van vakantie. Hij was weer in Dordt. We reden in zijn Ford taunes, die we geverft hadden met schoolbordenverf, naar de stad. De auto was kleurrijk door de kinderen die erop tekende. We besloten onze hereneging te vieren met dope, drank en hopelijk vrouwen. De stad in Dordt is mooi, als je er leeft in een bepaald milieu gaat de glans eraf. We parkeerde de Ford naast de kroeg waar ze onder de toonbank ook coke verkochten. We dronken er een biertje en kochten onze dope en gingen weer want er hing een gespannen sfeer. "godver heb ik gelijk weer dat kut gevoel dat had ik in spanje niet"kankerde Ad "ja jongen hier is alles nog precies hetzelfde, zullen we naar de grienden gaan zuipen snuiven en blowen we daar". Hij gaf gas. We hadden 'n na een tijdje goed zitten. We reden plankgas over de dijken, gewoon voor de kick tot we in een weiland een badkuip zagen staan. We stapte uit, liepen het weiland in. Het was echt zo'n badkuip op pootjes, zo'n franse op pootjes. We gooide het water eruit en sjouwde hem de wagen in. Het kutgevoel was weg enAd was terug met een badkuip als bonus.  anton
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 325
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten