Aimé Sensibilé

Terug in de tijd

© Aimé Sensibilé op 15.12.2022.

Het leven leek wel een musical. 

‘Wat riekikikik wat riekikikikik een kiekiekiek met friet’ was het strijdlied behorend bij de frituuroverval, waarna ons gezin zich gelukzalig op de vettige halve kip met friet en appelmoes stortte. Rieken betekent ruiken in ‘t Antwerps dialect. 

Tijdens onze zomervakanties aan ‘t Gardameer leken we, als we in canon ‘Brand in Mokum’ of ‘Broeder Jacob’ zongen, wel de familie Trapp. 

De Italiaanse en Griekse chansons galmden door de huiskamer,  afgewisseld met Latijns-Amerikaanse hits en songs van de latingroep ‘Los des Amberes’ waarin een van mijn zussen zong en big brother de basgitaar bedwong.  ‘Die van Antwerpen’ repeteerden vaak thuis en ik, het kakelnestje, was hun grootste fan. Mijn broer tovert trouwens nog steeds, als een overtuigd Mexicaan, op elk familiefeest zijn oude gitaar tevoorschijn om dan luidkeels het enige lied te brengen dat hij nog  kan, onder luid Olé- geroep van de uitbundige familieleden, uiteraard. Mijn oudste zus figureerde in musicals als: Evita en My fair Lady.  Ik vond het allemaal geweldig, maar al bij al zijn de stemmen van mijn ouders mij het meest bijgebleven.

Pa kon zingen als Caruso Pa-varotti en mama wás Nana Mouskouri, maar had nog een ander talent. Meermaals liet ze Pavarotti’s hart smelten als zij heupenwiegend  op de tonen van een lied van Demis Roussos op hem afkwam. Ik wieg nu ook zo op de dansvloer. ‘Net een paringsdans’, fluisteren mijn dochters dan gegeneerd. 

 

 

 

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 78
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Olaf op den Kamp: De Worm van bron tot monding

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.