SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Televisie

Publicatie: 14.04.2020 | Eelco Visser

Voor velen is de televisie een heerlijk medium waarbij beeld en geluid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Mijn buurkinderen doen daarom overdag al de televisie aan. Ze kijken naar series op Netflix. Series die oneindig lang duren en in deze tijd van weinig huiswerk tot aan het begin van de avond uitkomst bieden. Ze genieten met volle teugen en doen met tegenzin afstand van hun plekje voor de beeldbuis als de klok acht uur slaat. Om acht uur is de televisie voor hun moeder. Moeders wil het nieuws zien en heeft nog het volste vertrouwen in de berichtgeving. Zij is niet behept met het Trumpvirus en gelooft alles. Nou ja, alles. In het bestaan van nepnieuws gelooft ze niet. Dat moet wel fake zijn. Voor haar is de televisie een bron van informatie die voor een belangrijk deel haar kijk op de wereld bepaalt. En verder brengt de tv haar enige verpozing. Het is haar gegund.

In tegenstelling tot mijn buurkinderen kan de televisie mij overdag gestolen worden. Ik houd niet van films en series. Ook nieuwsberichten zijn zelden aan mij besteed. Ik luister het liefst zo weinig mogelijk naar meningen, mooie praatjes en kwesties waar de televisie nooit genoeg van kan krijgen.  Al die zelfbenoemde experts, pfff. Wat anderen allemaal vinden, het zal me wat. Ik neem de wereld zo deze zich in het dagelijks leven aan mij voordoet. Voor mij is de televisie een apparaat waarvan het licht belangrijker is dan het geluid. Wat is er mooier dan ‘s avonds na elf uur in de kamer te zitten en een boek bij het licht van de televisie te lezen. Alle lichten in de kamer zijn uit, alleen de tv is aan met het geluid op stil. De televisie geeft met zijn flitsende beelden de hele kamer de uitstraling van een disco. Alleen een goed boek, het licht van de televisie en ik. Meer is er niet nodig om mij een bijzondere leeservaring te bezorgen. De televisie als een bewegende schemerlamp, mooier dan dat kan ik het niet krijgen. 

WAARDERING

HITS:

1033

AANGEPAST:

11 januari 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.