Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
 • Korte verhalen op Schrijverspunt

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

  De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

  Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
 • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
 • Waardering voor een artikel
  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

te diep in het glaasje gekeken

Na afloop van de laatste cursusavond in het prestigieuze hoofdstedelijke Barlaeus gymnasium, hangen we nog even gezellig te afterborrelen aan de bar van de deftige herensociëteit De Kring, vlak naast het Leidseplein.
Een koud en schuimend biertje erbij, een glaasje rood voor de dames, de gevreesde kledderbal met mosterd, u kent dat wel, toch? Of komt meneer niet in dat soort kringen?
Maar dan slaat het noodlot toe. Binnen een paar seconden gebeurt het volgende: meneer Boen Thio zet z’n lege glas terug en zet z’n leesbril af. Hij is een beetje kippig en kijkt een beetje scheel, maar weer niet zó erg dat ie in één oogopslag twee kranten tegelijk kan lezen, maar dan weer wel zó ernstig dat hij twee bladzijden van een boek tegelijk kan lezen én begrijpen (de geleerden zijn er nog niet precies achter hoe de hersenen daar weer een samenhangend verhaal van maken, maar dit terzijde). De ober pakt ongemerkt het lege glas weg om een vers moddermannetje neer te zetten. Tot zover gaat alles goed, geen enkele reden voor uw verslaggever om dit verhaal verder te vertellen.
Boen ziet niet dat z’n nieuwe glas nog onderweg is, pakt een waxine-lichtje in zo’n zelfde glaasje en wil snel een hongerige slok nemen.
‘Auw,’ zeitie geschrokken toen ie z’n neus brandde.
Ik heb nog nooit iemand zo verbaasd zien kijken, maar gelukkig konden we er allebei hartelijk om lachen.
Toen hij thuiskwam met een grote pleister op z’n neus, vertelde hij in alle geuren en kleuren van de regenboog, dat hij te diep in het glaasje had gekeken.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 98
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Borreluur.

sept 18, 2019 De bank in het park Pieter Wouter Broekharst

Goede daad!

sept 27, 2019 Ze keek me aan Pieter Wouter Broekharst

Meer schrijfactiviteiten