Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 804

te diep in het glaasje gekeken

Na afloop van de laatste cursusavond in het prestigieuze hoofdstedelijke Barlaeus gymnasium, hangen we nog even gezellig te afterborrelen aan de bar van de deftige herensociëteit De Kring, vlak naast het Leidseplein.
Een koud en schuimend biertje erbij, een glaasje rood voor de dames, de gevreesde kledderbal met mosterd, u kent dat wel, toch? Of komt meneer niet in dat soort kringen?
Maar dan slaat het noodlot toe. Binnen een paar seconden gebeurt het volgende: meneer Boen Thio zet z’n lege glas terug en zet z’n leesbril af. Hij is een beetje kippig en kijkt een beetje scheel, maar weer niet zó erg dat ie in één oogopslag twee kranten tegelijk kan lezen, maar dan weer wel zó ernstig dat hij twee bladzijden van een boek tegelijk kan lezen én begrijpen (de geleerden zijn er nog niet precies achter hoe de hersenen daar weer een samenhangend verhaal van maken, maar dit terzijde). De ober pakt ongemerkt het lege glas weg om een vers moddermannetje neer te zetten. Tot zover gaat alles goed, geen enkele reden voor uw verslaggever om dit verhaal verder te vertellen.
Boen ziet niet dat z’n nieuwe glas nog onderweg is, pakt een waxine-lichtje in zo’n zelfde glaasje en wil snel een hongerige slok nemen.
‘Auw,’ zeitie geschrokken toen ie z’n neus brandde.
Ik heb nog nooit iemand zo verbaasd zien kijken, maar gelukkig konden we er allebei hartelijk om lachen.
Toen hij thuiskwam met een grote pleister op z’n neus, vertelde hij in alle geuren en kleuren van de regenboog, dat hij te diep in het glaasje had gekeken.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© monsieur Robert
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 377
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "te diep in het glaasje gekeken"

Geschreven door monsieur Robert . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!