Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

te diep in het glaasje gekeken

| monsieur Robert
Na afloop van de laatste cursusavond in het prestigieuze hoofdstedelijke Barlaeus gymnasium, hangen we nog even gezellig te afterborrelen aan de bar van de deftige herensociëteit De Kring, vlak naast het Leidseplein.
Een koud en schuimend biertje erbij, een glaasje rood voor de dames, de gevreesde kledderbal met mosterd, u kent dat wel, toch? Of komt meneer niet in dat soort kringen?
Maar dan slaat het noodlot toe. Binnen een paar seconden gebeurt het volgende: meneer Boen Thio zet z’n lege glas terug en zet z’n leesbril af. Hij is een beetje kippig en kijkt een beetje scheel, maar weer niet zó erg dat ie in één oogopslag twee kranten tegelijk kan lezen, maar dan weer wel zó ernstig dat hij twee bladzijden van een boek tegelijk kan lezen én begrijpen (de geleerden zijn er nog niet precies achter hoe de hersenen daar weer een samenhangend verhaal van maken, maar dit terzijde). De ober pakt ongemerkt het lege glas weg om een vers moddermannetje neer te zetten. Tot zover gaat alles goed, geen enkele reden voor uw verslaggever om dit verhaal verder te vertellen.
Boen ziet niet dat z’n nieuwe glas nog onderweg is, pakt een waxine-lichtje in zo’n zelfde glaasje en wil snel een hongerige slok nemen.
‘Auw,’ zeitie geschrokken toen ie z’n neus brandde.
Ik heb nog nooit iemand zo verbaasd zien kijken, maar gelukkig konden we er allebei hartelijk om lachen.
Toen hij thuiskwam met een grote pleister op z’n neus, vertelde hij in alle geuren en kleuren van de regenboog, dat hij te diep in het glaasje had gekeken.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 258

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# Een sprongetje wagen?Guido Aerts 01-10-2019 12:20
Zo te zien of beter te lezen zou u zonder twijfel passen in het rijtje van auteurs die bij Microverhalen.n l publiceren.
Antwoorden
# plons... vrij naar Bashomonsieur Robert 17-12-2019 19:25
beste Guido, dank voor je advies, ik moet even wennen aan het donkere bomenbos. wordt vervolgd...
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Feit

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in Column.
Ik kwam laatst op een mooie zonnige dag zomaar een feit tegen. Ik had het aanvankelijk niet in de gaten. In eerste instantie stelde hij zich namelijk aan mij voor als nepni...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!