1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-02-2021

Hits: 238

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Stuk

Aangepast: 10-02-2021

Aan de zuidzijde van het marktplein is het een drukte van belang. Schreeuwende stappers proberen voorbijgangers uit de tent te lokken. Ze hebben net als ik een beetje te veel gedronken.  Ik zwalk naar de parkeergarage met een kameraad in mijn kielzog. Mijn felgroene station vol met butsen staat er gelukkig nog. Het is de auto van mijn oma. Toen ze bijna halfblind was, besloot ze om niet meer te rijden. Met tranen in haar ogen leende ze de auto aan mij uit. De stationwagen is haar blijvende herinnering aan opa. 

Het lukt mij met moeite om de parkeergarage uit te rijden. Scheldend op de stappers die midden op de weg lopen, rijd ik via de Pelsterstraat, linksaf het Gedempte Zuiderdiep op en daarna rechtsaf de Verlengde Herestraat in. Na de Herebrug moet ik vol op de rem voor een lege stadsbus die voorbijsnelt. Op de Hereweg is op dit late uur geen mens te bekennen. De huizen zijn donker. Deze keer maar binnendoor naar Zuidlaren. Minder politiecontrole dan op de A28, dat komt goed uit. Als ik een beetje doorrij dan ben ik in 15 minuten thuis. Buiten de bebouwde kom gooien mistflarden roet in het eten. In het centrum van Haren zet ik mijn kameraad voor zijn huis af. Hij heeft zijn maaginhoud binnengehouden. Ik draai de Onnerweg op. Voorbij de sportvelden en de overweg is het nog veel rustiger en gaat het gas op de plank. Mijn koplampen verlichten beurtelings de weg en de bomen. Een schim doemt voor mij op. Ik geef een ruk aan het stuur en voel een klap. Het licht gaat uit.

Achteraf gezien moet het zo ongeveer gegaan zijn. Althans dat beweert de politie op basis van de informatie die ze hebben ingewonnen bij mijn mede kroeglopers, de buschauffeur en de wandelaar die mij op de plaats van het ongeval heeft aangetroffen. Allemaal zeggen ze hetzelfde: ik was bezopen. 

Nu lig ik thuis. Mijn been in het gips, dat valt nog mee. Bezoek krijg ik niet, behalve dan bezoek van een dode. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.02.21
Feedback:
Vooral de laatste zin kwam bij me binnen. Pijnlijk. Drank maakt inderdaad meer kapot dan je lief is. Je gemoedsrust bijvoorbeeld.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.02.21
Feedback:
Leuk verhaal Eelco. Ik rook de drank. De laatste zin begreep ik ook niet zo goed.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
10.02.21
Feedback:
Het is inderdaad een nauwgezette beschrijving van de situatie. De laatste zin begrijp ik niet goed.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1065
Lezen?
Column
Aan de basis
769
Lezen?
Column
IC-plekken
683
Lezen?