1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Stoplichten of verkeerslichten

Publicatie op : 23-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Stoplichten of verkeerslichten

208 Hits.

‘Goedemiddag meneer. Weet u de weg naar het station?’

‘Jazeker. Bij de stoplichten oversteken…’

‘Ik onderbreek u, anders kom ik nooit bij het station.’

‘Hoezo?’

‘U zegt stoplichten.’

‘Ja…’

‘Als zijnde stoplichten – wat feitelijk onjuist is, want het is ‘als stoplichten’ of ‘stoplichten zijnde’; excuus voor deze contaminatie waarbij ik mij tevens afvraag of ik stoplichten niet aan het personifiëren ben, maar dit terzijde – kom ik nooit aan de overkant: stoplichten zijn om te stoppen. Iedere associatie met uw rode haar berust trouwens op louter toeval. En mooi rood is niet lelijk.’

‘Als het groen is niet. Oranje kan net nog.’

‘Groen haar vind ik ook lelijk, en oranje kan echt niet. Maar als u antwoordt met “niet” op mijn opmerking “niet lelijk”, is dat een dubbele ontkenning, waarmee u dus zegt dat u groen haar wél mooi vindt. Begrijpt u wel?’

‘Nee! Ik heb het over die stoplichten natuurlijk!’

‘Verkeerslichten! Stoplichten is een te beperkte benaming.’

‘Volgens mij heeft u een beperking! Schiet nu maar op, ik moet naar de overkant.’

‘Dat heeft totaal geen zin.’

‘Waarom niet?’

‘Als u aan de overkant bent, is dit weer de overkant. Zo blijf je aan de gang. Val me niet lastig met die onzin.’

‘U spoort niet.’

‘Daar heeft u een punt. Want ik weet nog steeds niet waar het station is. Mafkees!’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

24.05.21
Feedback:
Grappig als alles zo ontspoort...
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
756
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
754
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
687
Lezen?