Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

653 Hits

Publicatie op:
De Turnles
Elke week op vrijdag hebben we de laatste twee lesuren Lichamelijke opvoeding. We hadden deze les parcourlopen gedaan. Ik keek hier echt niet tegenop. Ik had er zin in.
 
We gingen het turnlokaal binnen en kleedden ons om in onze gewone kledij. Het weekend ging startten. De elektriciteit viel plots uit en onze deur om het turnlokaal open te maken werd elektrisch bediend met een badge. Dit ging natuurlijk niet meer.
 
De leerkracht belde naar het secretariaat, maar wij waren al wat later en iedereen was al richting huis aan het vertrekken. Geen enkele wifi , niemand was bereikbaar.
 
Er was een groot probleem. Een klasgenoot was zeer ziek en moest belangrijke medicatie nemen om beter te worden. Hij moest dit nemen op de juiste tijden. Hij kon anders een dodelijke infectie in de darmen krijgen. Maar omdat we vast zaten werd dit een zeer stressvolle situatie.
 
Natuurlijk weet je zelf ook wel dat de ouders zeer ongerust waren. Ze reden richting school. Het was donker aan het worden. We werden zeer zenuwachtig en bang. Zelf ook de leerkracht , maar hij kon dit natuurlijk goed verstoppen.
 
Om 19u27 precies waren de ouders er eindelijk om ons te komen zoeken. Onze klasgenoot was zeer ziek aan het worden. De situatie werd erger.
De ouders hadden ons gevonden. “Eindelijk!” riepen we.
De vader van een klasgenoot was klusjesman en had een hamer mee.
Hij sloeg de deurruit in en we konden bevrijd worden.
 
Onze eerste zorgen gingen meteen over de zieke klasgenoot. De ambulance werd gebeld en hij kwam er heelhuids door.
 
Eind goed , al goed dus !
Het was weer een hele klus !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De Turnles"