Voor schrijvers, door schrijvers
 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

De Turnles

De turnles

Elke week op vrijdag hebben we de laatste twee lesuren Lichamelijke opvoeding. We hadden deze les parcourlopen gedaan. Ik keek hier echt niet tegenop. Ik had er zin in.

We gingen het turnlokaal binnen en kleedden ons om in onze gewone kledij. Het weekend ging startten. De elektriciteit viel plots uit en onze deur om het turnlokaal open te maken werd elektrisch bediend met een badge. Dit ging natuurlijk niet meer.

De leerkracht belde naar het secretariaat, maar wij waren al wat later en iedereen was al richting huis aan het vertrekken. Geen enkele wifi , niemand was bereikbaar.

Er was een groot probleem. Een klasgenoot was zeer ziek en moest belangrijke medicatie nemen om beter te worden. Hij moest dit nemen op de juiste tijden. Hij kon anders een dodelijke infectie in de darmen krijgen. Maar omdat we vast zaten werd dit een zeer stressvolle situatie.

Natuurlijk weet je zelf ook wel dat de ouders zeer ongerust waren. Ze reden richting school. Het was donker aan het worden. We werden zeer zenuwachtig en bang. Zelf ook de leerkracht , maar hij kon dit natuurlijk goed verstoppen.

Om 19u27 precies waren de ouders er eindelijk om ons te komen zoeken. Onze klasgenoot was zeer ziek aan het worden. De situatie werd erger.

De ouders hadden ons gevonden. “Eindelijk!” riepen we.

De vader van een klasgenoot was klusjesman en had een hamer mee.

Hij sloeg de deurruit in en we konden bevrijd worden.

Onze eerste zorgen gingen meteen over de zieke klasgenoot. De ambulance werd gebeld en hij kwam er heelhuids door.

Eind goed , al goed dus !

Het was weer een hele klus !

Dit artikel delen?
 • Hits: 279
(De gemiddelde waardering is 2.3 door 3 stem(-men)

Reacties

# RE: De TurnlesGuido Aerts 09-02-2020 21:26
oei, oei, Stijn: bevrijdt met dt !!
# De TurnlesStijn Luyten 09-02-2020 22:22
- Bedankt voor de verbetering!

- Als u uw verhaal toevoegd ziet u bij sommige soorten verhalen auteur staan. Daar kan u een inleiding van het verhaal laten zien

- Nog een fijne week gewenst
# RE: De TurnlesHans Van Battel 10-02-2020 16:51
... toevoegd? Je moet hiervoor zelfs de automatische spellingscorrec tor omzeilen...
# RE: De TurnlesGuido Aerts 10-02-2020 21:08
Bedankt Stijn, heb kunnen uitvissen hoe het moet met de voetnota's.
# gemakzucht of consideratie?W.J. (Hans) Villerius 10-02-2020 16:32
Dhr. G. Aerts laat hier als schrijfcoach wel erg veel steken vallen, vind ik: Het woord 'parcourlopen' ziet hij door de vingers. Met de infinitief 'startten' heeft hij geen probleem. Dat 'turnlokaal' en kleedruimte met elkaar verward worden, kan hem niks schelen. Voor 'klus' in plaats van avontuur haalt hij onverschillig de schouders op. Ik zeg niet 'oei, oei, Stijn' maar Foei, foei, Guido!

Er zijn andere taalkundige bezwaren te maken tegen De Turnles. En ook een paar inhoudelijke. Ik doe dat niet, want uw populariteit als aanstormend talent stelt alle zure oude heren geheel in het ongelijk.
# RE: gemakzucht of consideratie?Guido Aerts 10-02-2020 16:54
Dat laatste klopt W.J.H.V. Ik had dit aanstormend talent trouwens al op een andere manier op een aantal zaken attent gemaakt. De aanduiding van het dt foutje was enkel symbolisch bedoeld. Ik ga u echter niet uitleggen wat mij wel kan schelen want Big Brother is watching.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal