1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-02-2021

Hits: 396

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Stem

Aangepast: 03-02-2021

Ivar loopt over straat. De manier hoe hij zijn schouders optrekt, om zijn kraag te verlengen en zo zichzelf nog meer te beschutten, doet je denken dat het regent. Alleen het regent niet. De man die een heel leven achter zich heeft versnelt zijn pas alsof het belangrijker is om weg te komen dan vooruit te komen. Al heeft hij vandaag, anders dan andere dagen, wel degelijk een plek waar hij moet zijn. Waar hij wil zijn. Vandaag is het zijn plicht om zich te laten gelden. En na een lang leven is dit de enige plicht die hij nog heeft.

Zijn gedachten dwalen af naar het verleden. De hoge verwachtingen die mensen vroeger in zijn geboorte dorp van hem hadden zijn een herinnering die hem confronteert. Het plaagt hem. Hij probeert het los te laten Want vandaag wordt hij verwacht, hij wordt verwacht om zijn democratische plicht te doen.

Er was een tijd dat Ivar met zijn stem duizenden in vervoering bracht. Lang voor het begrip ‘viraal gaan’ bestond kwamen mensen van heiden en verre om Ivar te horen zingen. Mannen en vrouwen van alle leeftijden reisden soms dagen om zich mee te laten voeren op zijn keelklanken. Hij was bestemd voor succes. De wereld lag aan zijn voeten. Elke dag ontving hij brieven van mensen die geraakt waren door zijn stem.

Nu loopt hij. De herinneringen komen als vlagen en rukken aan hem in een verder windstille stad. De taak die hij vandaag moet volbrengen is de enige belangrijke op zijn verder lege to-do lijstje. Niet dat het er echt toe doet. Al jaren laat hij ook deze kans onbenut om echt het verschil te maken.

Hij kiest uit eigen belang voor de partij wiens enige belang het veilig stellen van zijn ingehouden loon is. Je zou kunnen stellen dat Ivar ook vandaag de mogelijkheid die hij heeft gekregen niet optimaal benut. Een verhaal dat hem zijn leven lang achtervolgd.

Nog een hoek om, oversteken, en dan arriveert hij bij de deur waar hij vier jaar geleden voor het laatst door heen is gelopen. Misschien wel voor de laatste keer.

Ivar kijkt op en houd zijn pas in. Hij staat stil. De bel is gegaan. Een fietsende berugtaste meute beweegt zich voort. Ivar zijn weg versperrend en hun vrijheid tegemoet. Hij kijkt de dwarrelende groene bladeren na. Ongestempelde jeugd met maar één doel: ouder worden.

Het duurt even voor Ivar in beweging komt. Hij voelt dat de wind anders is gaan waaien. Zijn ogen gaan over de namen. Zijn potlood neemt een andere afslag. En als hij naar buiten stapt, begint hij zachtjes te zingen.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.02.21
Feedback:
Inhoudelijk vind ik het verhaal best mooi.
Ik wil je even tip geven: Kijk uit met het gebruik van spreekwoorden! Als je niet zeker weet of het spreekwoord klopt, check het even na op internet. Volgens mij bedoel je met ' heiden en verre' dat de mensen kwamen van 'heinde en ver.' Ook heb ik nog nooit gehoord van het woord 'berugtaste'. Ik weet wel wat je bedoelt maar 'berugtaste' bestaat volgens mij niet.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.02.21
Feedback:
Mooi beschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Corona column 1 - Het maaiveld
605
Lezen?
Zaterdag
221
Lezen?