Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

spykie

Ik ging vanochtend als een lente ui naar bed. Delorus zou hier om half negen zijn om sSpykie af te gooien. Opeens stond Delorus in mijn slaapkamer, ik was dus zeker 3 uur weggeweest. Stapte uit bed, nam een koffie en wenste Delorus sterkte. Ze moest naar de begrafenis van een goeie vriend. Toen ze weg was riep ik Spykie, een mooie bulterriër, en liep me zo achterna het bed in. Spykie lag in mijn knieholte en ik viel weer in slaap. Rond 14:00U begon spykie met vier poten tegen mijn rug aan te duwen. Ik moest eruit!, ik moest schrijven en geld lenen anders kwam het mijn eten niet goed. Ik voelde me erg goed, zo had ik me sinds tijden niet gevoeld terwijl er aan mijn situatie niet veel is veranderd maar mijn gevoel zei wat anders, Leven! Delorus kwam terug om spykie op te halen. Ik merkte weer hoe fijn het is om een hond in huis te hebben, echt gezellig, gezelliger dan de meeste mensen die hier komen en hij valt me niet lastig als ik wat wil schrijven.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 419
(Gemiddelde waardering 2 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster