Meer van deze schrijver lezen?

 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

spykie

Ik ging vanochtend als een lente ui naar bed. Delorus zou hier om half negen zijn om sSpykie af te gooien. Opeens stond Delorus in mijn slaapkamer, ik was dus zeker 3 uur weggeweest. Stapte uit bed, nam een koffie en wenste Delorus sterkte. Ze moest naar de begrafenis van een goeie vriend. Toen ze weg was riep ik Spykie, een mooie bulterriër, en liep me zo achterna het bed in. Spykie lag in mijn knieholte en ik viel weer in slaap. Rond 14:00U begon spykie met vier poten tegen mijn rug aan te duwen. Ik moest eruit!, ik moest schrijven en geld lenen anders kwam het mijn eten niet goed. Ik voelde me erg goed, zo had ik me sinds tijden niet gevoeld terwijl er aan mijn situatie niet veel is veranderd maar mijn gevoel zei wat anders, Leven! Delorus kwam terug om spykie op te halen. Ik merkte weer hoe fijn het is om een hond in huis te hebben, echt gezellig, gezelliger dan de meeste mensen die hier komen en hij valt me niet lastig als ik wat wil schrijven.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 493
(De gemiddelde waardering is 2 door 1 stem(-men)

Reacties   

# FoutenCritico Punt 19-04-2018 22:02
Jammer van alle fouten. Een keer extra nakijken kan geen kwaad... :sad:
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…