Loading...
Kort verhaal

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Korte verhalen

spykie

Ik ging vanochtend als een lente ui naar bed. Delorus zou hier om half negen zijn om sSpykie af te gooien. Opeens stond Delorus in mijn slaapkamer, ik was dus zeker 3 uur weggeweest. Stapte uit bed, nam een koffie en wenste Delorus sterkte. Ze moest naar de begrafenis van een goeie vriend. Toen ze weg was riep ik Spykie, een mooie bulterriër, en liep me zo achterna het bed in. Spykie lag in mijn knieholte en ik viel weer in slaap. Rond 14:00U begon spykie met vier poten tegen mijn rug aan te duwen. Ik moest eruit!, ik moest schrijven en geld lenen anders kwam het mijn eten niet goed. Ik voelde me erg goed, zo had ik me sinds tijden niet gevoeld terwijl er aan mijn situatie niet veel is veranderd maar mijn gevoel zei wat anders, Leven! Delorus kwam terug om spykie op te halen. Ik merkte weer hoe fijn het is om een hond in huis te hebben, echt gezellig, gezelliger dan de meeste mensen die hier komen en hij valt me niet lastig als ik wat wil schrijven.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 322

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.