SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

SPROOKJE 2

Publicatie: | Jan sammels
Sprookjes zijn best leuk, je kunt van alles opschrijven. Bijvoorbeeld een appel die zingt. Daar is natuurlijk geen bezwaar tegen, als hij het maar een beetje goed doet. Persé het songfestival winnen hoeft niet, maar het moet klinken. Of zoals die peer van peer-age, die zo hard wegreed dat de straatstenen in het rond vlogen. Dat is geen sprookje Jan, dat is waar. Daar gaan we:

Er was eens een prachtige man, waar de Viking-genen vanaf spatten. Iedere ochtend in de spiegel zag hij dat en vond dus dat hij moest trouwen met de mooiste vrouw van de wereld. Hij stuurde alle vrouwen een brief. Ik zoek de mooiste vrouw van de wereld, taille-omvang van 50 cm, gewicht 50 kilo en de vijf schoonheden.

Wekenlang hoorde hij niets, maar toen op een ochtend ging de telefoon. Een meneer vertelde hem dat hij de mooiste vrouw had gevonden, ze zal ’s middags bij zijn huis arriveren.

Op van de zenuwen liep hij al om elf uur in de hal heen en weer, wachtend op het geklingel van zijn bel. Drie uur later was het zover. Hij deed open en ze was waanzinnig mooi. Merkwaardig was een briefje aan haar revers geprikt. Hij las: ‘Ze is nog niet opgewonden, de sleutel heeft ze in haar linkerhand.’

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.