1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Sprookje.

Publicatie op: 03-06-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Sprookje.

192 Hits.

 SPROOKJE

Je hebt van die dagen dat je je geweldig voelt. Dit was er zo een. Manlief naar zijn werk, kinderen naar school, het zonnetje was heerlijk, het was heel stil, op de vogels na die in de tuin het hoogste lied voortbrachten. De schoonmaak was gedaan, alleen nog het rommelkeukenlaatje, ze trok het open; een oude lepel, een raar geel balletje, waar dat bij hoorde, ze had geen idee, een stapel kassabonnen, wat moet ik ermee, een loterijbriefje, er stond een datum op, het was nog geldig tot het eind van de maand.

Ze belde het telefoonnummer dat er op stond en kreeg een elektronische stem die haar verzocht het lotnummer in te typen, ze werd doorverbonden naar een mevrouw, die haar verzocht het nummer te herhalen èn de letters die er achter stonden. “Van harte gefeliciteerd, u hebt vijftig duizend euro gewonnen, maar u moet het lot wel verzilveren vóór het einde van de maand, neem contact op met uw bank.” Ze stamelde: “Dank u wel”en plofte op de bank. Wat nu?

Ze belde manlief, die reageerde met: “Loterijbriefje? Kan ik mijn baan opzeggen? Goed, ik kom naar huis.” Tien minuten later ging de bel, voor de deur stond een meneer met een grote bos bloemen, de halve buurt om hem heen, een tv-auto langs de stoep, in zijn hand een grote envelop met de tekst: ‘Cheque’. “U bent onze winnaar. Alstublieft, de bloemen en u mag uit deze envelop de kaart met het bedrag tevoorschijn trekken.” Met bevende hand trok ze aan de kaart, een serie nullen kwam tevoorschijn  toen werd ze wakker.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.06.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.06.21
Feedback:
Leuk om te lezen, maar de interpunctie is volgens mij nog niet helemaal goed.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 2 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
SF & Fantasy
ANNO 2100
434
Lezen?
SF & Fantasy
Het interview
293
Lezen?
Hard.
284
Lezen?