Jan sammels

Sprookje.

© Jan sammels op 03.06.2021.

 SPROOKJE

Je hebt van die dagen dat je je geweldig voelt. Dit was er zo een. Manlief naar zijn werk, kinderen naar school, het zonnetje was heerlijk, het was heel stil, op de vogels na die in de tuin het hoogste lied voortbrachten. De schoonmaak was gedaan, alleen nog het rommelkeukenlaatje, ze trok het open; een oude lepel, een raar geel balletje, waar dat bij hoorde, ze had geen idee, een stapel kassabonnen, wat moet ik ermee, een loterijbriefje, er stond een datum op, het was nog geldig tot het eind van de maand.

Ze belde het telefoonnummer dat er op stond en kreeg een elektronische stem die haar verzocht het lotnummer in te typen, ze werd doorverbonden naar een mevrouw, die haar verzocht het nummer te herhalen èn de letters die er achter stonden. “Van harte gefeliciteerd, u hebt vijftig duizend euro gewonnen, maar u moet het lot wel verzilveren vóór het einde van de maand, neem contact op met uw bank.” Ze stamelde: “Dank u wel”en plofte op de bank. Wat nu?

Ze belde manlief, die reageerde met: “Loterijbriefje? Kan ik mijn baan opzeggen? Goed, ik kom naar huis.” Tien minuten later ging de bel, voor de deur stond een meneer met een grote bos bloemen, de halve buurt om hem heen, een tv-auto langs de stoep, in zijn hand een grote envelop met de tekst: ‘Cheque’. “U bent onze winnaar. Alstublieft, de bloemen en u mag uit deze envelop de kaart met het bedrag tevoorschijn trekken.” Met bevende hand trok ze aan de kaart, een serie nullen kwam tevoorschijn  toen werd ze wakker.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
10-07-2023

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

Voorwaarden KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!