1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Spiritueel

Publicatie op : 17-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Spiritueel

506 Hits.
Hij werpt een keurende blik in de spiegel en strijkt zijn resterende grijzende piekharen zorgvuldig over de steeds verder terugtrekkende haargrens. De blauwe uitpuilende ogen staren terug naar zijn evenbeeld. Het is even oefenen met de blik. Een spiritueel man kijkt geïnteresseerd, bedaard, alwetend. Achter hem staat een grote stenen Indiaan, passend bij zijn zo gewenste imago. Het nieuwe leven lacht hem toe, het oude wil hij zo diep mogelijk begraven. 
'Goedemiddag,' spreekt hij op heldere toon tot zijn spiegelbeeld. 
Dan neemt hij zijn spullen bijeen, trekt zijn witte shirt met een afbeelding van Boeddha op de voorkant recht, en verdwijnt de grote zaal in. Het is er warm en vol. Groepjes vrouwen sjokken langs de provisorisch opgezette kraampjes. Sommige kraampjes zijn gevuld met edelstenen, tarotdecks en pendels. Achter andere zitten mediums die een kort consult geven aan wat nieuwsgierige bezoekers. Hij werpt een blik op de deur. Zijn vriendin zit bij de ingang en int het geld voor de toegangsbewijzen. Dat gaat voorspoedig. Langzaam lopend beweegt hij zich tussen het publiek. Als leider van de spirituele vereniging De ontwaking moet hij rust en wijsheid uitstralen. Vroeger heette hij Joop, nu Grote Adelaar. Het klinkt hem spiritueel in de oren.
Een jonge vrouw passeert hem en hij snuift de bloemige geur op van haar zoete parfum. 
'Niet aan denken,' fluistert hij zichzelf bemoedigend toe. Wat hij ooit dacht, hoe hij handelde, bracht hem alleen maar in de moeilijkheden.
Zo dacht hij eens, vóór zijn veroordeling.  Nu niet meer. Hij is een getransformeerd man. Vrij van zonde.
Het is kostelijk om zoveel bewondering te zien in al die vrouwenogen. Geen afschuw, maar respect. Niemand hier weet van zijn verleden af. Vroeger is dood.
Aan het eind van de middag voegt hij zich bij zijn vriendin. De laatste bezoeker is vertrokken en de zaal is leeg. Zijn vriendin zit achter haar tafeltje en telt alle inkomsten van de afgelopen uren bij elkaar op. Het was een lucratief dagje en Joop, alias Grote Adelaar, wrijft zich vergenoegd in de handen.
'Wat fijn dat ik op het goede pad ben gekomen,' zegt hij tevreden.
Zijn vriendin schuift naar hem toe en duwt haar tong lachend in zijn mond.
'Gelukkig weet niemand dat ik in werkelijkheid je zus ben.'
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.09.20
Feedback:
Met plezier gelezen. De suggestie dat er iets niet pluis is, goed opgewekt, waardoor je verder wilt lezen.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.09.20
Feedback:
Goed verhaal Nicole, ondeugend einde
!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.09.20
Feedback:
Een goed plot, Nicole. ...trekt zijn witte shirt met een afbeelding van Boeddha op de voorkant, recht en verdwijnt de grote zaal in. Hier staat de komma verkeerd. (Kan ook worden weggelaten.) ...trekt zijn witte shirt met een afbeelding van Boeddha op de voorkant recht, en verdwijnt de grote zaal in.
Inhammen trekken niet terug, maar worden dieper door een terugtrekkende haargrens.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
581
Lezen?
Feest
572
Lezen?
Kwetsbaar
524
Lezen?