Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

427 Hits

Publicatie op:
Spiritueel
Hij werpt een keurende blik in de spiegel en strijkt zijn resterende grijzende piekharen zorgvuldig over de steeds verder terugtrekkende haargrens. De blauwe uitpuilende ogen staren terug naar zijn evenbeeld. Het is even oefenen met de blik. Een spiritueel man kijkt geïnteresseerd, bedaard, alwetend. Achter hem staat een grote stenen Indiaan, passend bij zijn zo gewenste imago. Het nieuwe leven lacht hem toe, het oude wil hij zo diep mogelijk begraven. 
'Goedemiddag,' spreekt hij op heldere toon tot zijn spiegelbeeld. 
Dan neemt hij zijn spullen bijeen, trekt zijn witte shirt met een afbeelding van Boeddha op de voorkant recht, en verdwijnt de grote zaal in. Het is er warm en vol. Groepjes vrouwen sjokken langs de provisorisch opgezette kraampjes. Sommige kraampjes zijn gevuld met edelstenen, tarotdecks en pendels. Achter andere zitten mediums die een kort consult geven aan wat nieuwsgierige bezoekers. Hij werpt een blik op de deur. Zijn vriendin zit bij de ingang en int het geld voor de toegangsbewijzen. Dat gaat voorspoedig. Langzaam lopend beweegt hij zich tussen het publiek. Als leider van de spirituele vereniging De ontwaking moet hij rust en wijsheid uitstralen. Vroeger heette hij Joop, nu Grote Adelaar. Het klinkt hem spiritueel in de oren.
Een jonge vrouw passeert hem en hij snuift de bloemige geur op van haar zoete parfum. 
'Niet aan denken,' fluistert hij zichzelf bemoedigend toe. Wat hij ooit dacht, hoe hij handelde, bracht hem alleen maar in de moeilijkheden.
Zo dacht hij eens, vóór zijn veroordeling.  Nu niet meer. Hij is een getransformeerd man. Vrij van zonde.
Het is kostelijk om zoveel bewondering te zien in al die vrouwenogen. Geen afschuw, maar respect. Niemand hier weet van zijn verleden af. Vroeger is dood.
Aan het eind van de middag voegt hij zich bij zijn vriendin. De laatste bezoeker is vertrokken en de zaal is leeg. Zijn vriendin zit achter haar tafeltje en telt alle inkomsten van de afgelopen uren bij elkaar op. Het was een lucratief dagje en Joop, alias Grote Adelaar, wrijft zich vergenoegd in de handen.
'Wat fijn dat ik op het goede pad ben gekomen,' zegt hij tevreden.
Zijn vriendin schuift naar hem toe en duwt haar tong lachend in zijn mond.
'Gelukkig weet niemand dat ik in werkelijkheid je zus ben.'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Spiritueel"

© Nicole Schilder
20.09.20
Feedback:
Met plezier gelezen. De suggestie dat er iets niet pluis is, goed opgewekt, waardoor je verder wilt lezen.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.09.20
Feedback:
Goed verhaal Nicole, ondeugend einde
!
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.09.20
Feedback:
Een goed plot, Nicole. ...trekt zijn witte shirt met een afbeelding van Boeddha op de voorkant, recht en verdwijnt de grote zaal in. Hier staat de komma verkeerd. (Kan ook worden weggelaten.) ...trekt zijn witte shirt met een afbeelding van Boeddha op de voorkant recht, en verdwijnt de grote zaal in.
Inhammen trekken niet terug, maar worden dieper door een terugtrekkende haargrens.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.09.20
Feedback:
Mooi verhaal.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.09.20
Feedback:
Zeer verrassende plot, Nicole.
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: