SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Spion

Publicatie: | Eric Deprez
Nu hij gepensioneerd was, placht hij wel eens bij mooi weer op een bank in het parkje van de late zomerzon te genieten. Dan passeerden af en toe enige bewoners van het naburige gehandicapteninstituut die hem met doezelige blik aanstaarden. Hij had zich dan gelukkig geprezen – door de wissel van kortstondige relaties – kinderloos te zijn gebleven. Van lieverlede had hij wel eens zijn eigen symptomen gegoogled en was dan op een schimmige site van autisme of asperger terecht gekomen.
Op zo’n zonnige avond werd hij door een paar bewoners onverwacht onder handen genomen. De dag ervoor hadden ze een overjaarse spionagefilm bekeken waarin een Russische spion op een bank in een park pakjes aangereikt had gekregen.
Een gebroken bril. Schrijnende ribben. Een knietje in zijn kruis. Had hij het soms niet uitgelokt?

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
16.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.