Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Spinneke

Publicatie: 15 mei 2021
Spinneke
 
Vlak voor mijn neus zak je elegant naar beneden als een acrobaat aan een ragfijn draadje.Maar halverwege stop je .
Ondersteboven blijf je even hangen tussen hemel en aarde. Je bedenkt je en resoluut maak je rechtsomkeert! Snel weer naar boven.
Boven in de nok aangekomen wil ik applaudisseren, maar je voorstelling is nog lang niet afgelopen. Moeiteloos vertoon je jouw abseiltruc nog een aantal malen.
Geïnteresseerd volg ik je en langzaam vormt zich uit het niets een prachtig geometrisch juweeltje van gesponnen vlijt .
De volgende dag heb je gezelschap gekregen van talrijke druppeltjes die zich onuitgenodigd afgezet hebben op jouw Cirque de Soleil. Ze schitteren in de ochtendzon. Trots zit je in het midden. Je slaat acht op je omgeving in een gestreept camouflagepak en loert op in de ochtenddauw verdwaalde vliegjes.
Handig draai je ze met je lange smalle poten tot een wrapje en even later hangen ze, nog spartelend, aan een kleverige draad. Voor later zoals een roker een sigaretje achter zijn oor steekt.
Als ik een paar dagen daarna weer op bezoek kom, ben je echter verdwenen. Ook je web bestaat nog maar uit een paar afgebroken sliertjes die wapperen in de wind alsof een boeiing er doorheen gevlogen heeft
Gelijk een circusartiest die zijn tent overhaast heeft opgebroken om elders zijn voorstelling te vertonen aan een nieuw publiek. Je hebt een vol programma , de dagen korten en er moet natuurlijk wel brood op de plank!
Kunnen we je weer boeken voor je volgende tournee?
 
WAARDERING
HITS
377
AANGEPAST: 15-05-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
19.05.21
Graag je feedback a.u.b.:
Mooie impressie van het werk van de spin.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.05.21
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig