Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Spinneke


Spinneke  

Vlak voor mijn neus zak je elegant naar beneden als een acrobaat aan een ragfijn draadje.
Maar halverwege stop je . Ondersteboven blijf je even hangen tussen hemel en aarde.Je bedenkt je  en resoluut maak je rechtsomkeert! Snel weer naar boven.
Boven in de nok aangekomen wil ik applaudisseren, maar je voorstelling is nog lang niet afgelopen. Moeiteloos vertoon je jouw abseiltruc nog een aantal malen.

Geïnteresseerd volg ik je en langzaam vormt zich uit het niets een prachtig geometrisch juweeltje van gesponnen vlijt .
De volgende dag heb je gezelschap gekregen van talrijke druppeltjes die zich onuitgenodigd afgezet hebben op jouw Cirque de Soleil .Ze schitteren in de ochtendzon. Trots zit  je in het midden . Je slaat acht op je omgeving in een gestreept camouflagepak en loert op in de ochtenddauw verdwaalde vliegjes.

Handig draai je ze met je lange smalle poten tot een  wrapje en even later hangen ze ,nog spartelend ,aan een kleverige draad. Voor later zoals een roker een sigaretje achter zijn oor steekt.
Als ik een paar dagen daarna weer op bezoek kom, ben je echter verdwenen. Ook je web bestaat nog maar uit een paar afgebroken sliertjes die wapperen in de wind alsof een boeiing er doorheen gevlogen heeft
Gelijk een circusartiest die zijn tent overhaast heeft opgebroken om elders zijn voorstelling te vertonen aan een nieuw publiek. Je hebt een vol programma , de dagen korten en er moet natuurlijk wel brood op de plank!

Kunnen we je weer boeken voor je volgende tournee?

© frits niemans op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk verhaal.
Af en toe staan leestekens op een rare plek, komma na een spatie bijvoorbeeld. Dit leest wat minder prettig, maar verder een vermakelijk verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig