Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Spin

Spin

Ach, Spin is dood.

Het zat er natuurlijk ook wel aan te komen.

Vlak voor de zomervakantie was hij er opeens. Van de ene dag op de andere had hij een geweldig web gewoven. In de keuken, boven mijn kruidenrekje. Met één lijntje vast aan het 3D-schilderij van een Amerikaanse Oldtimer dat erboven hangt.

Ik was blij met zijn komst. Elke zomer is mijn keuken een favoriete vakantiebestemming voor fruitvliegjes. Elke zomer ga ik de strijd met ze aan, maar verlies ik die jammerlijk. Na falende bier-, limonade- en andere vallen, besloot ik vorig jaar zwaarder geschut in te zetten tegen de lastposten. Een pracht van een bekerplant moest het doen. Maar helaas, ze vlogen er met opgestoken middelvinger omheen.

Maar toen was daar Spin met zijn majestueuze web. Daar hadden de sukkels niet van terug. Elke dag zat zijn web vol. Spin at zijn buikje rond. Ik zag hem groeien en groeien.

Vertederd ruimde ik regelmatig zijn afgeworpen vel op, als hij er weer eens uit gegroeid was.

Maar de laatste tijd werd het allemaal wat minder voor Spin. Het werd herfst, de temperatuur daalde, de fruitvliegjes gingen terug naar waar ze vandaan gekomen waren. Het web bleef steeds vaker en steeds langer leeg.
Arme Spin. Hij zat maar wachten in zijn Oldtimer aan de muur, in de hoop dat het draadje zou trillen. Maar helaas. Geen te kleine velletjes meer op het aanrecht.

Machteloos zag ik hem achteruit gaan. Van de grote, stoere, glanzende Spin die hij onlangs nog was naar een dof hoopje ellende. Ik ging de fruitvliegjes bijna missen.

 En nu is Spin dood. Zijn laatste adem uitgeblazen op zijn favoriete plek, de Oldtimer aan de muur.

Ik denk dat ik hem straks ga begraven. Of is dat raar?

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 66
(Gemiddelde waardering 3.7 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

Meer schrijfactiviteiten